Academy / 25 februari 2023

Beker: Helmond Sport O14 - Vitesse O14  2-1

De O14 heeft een geweldige prestatie geleverd door Vitesse uit te schakelen in de achtste finale van de beker. De zege van het team van Bram van Wijk viel nog mager uit, slechts een klein gedeelte van de vele kansen werden benut.

O14_Vitesse_Sedoeboen.jpgAanvallende middenvelder Chevez Sedoeboen speelde een goede wedstrijd.

De eerste doelkans kwam op naam van Chevez Sedoeboen, zijn vrije trap belandde in het zijnet. Na dik tien minuten spelen dook Elvi Zimuangana vrij voor de keeper, dit zou bepaald niet de laatste keer zijn in deze bekerwedstrijd. Zijn eerste poging strandde op de uitstekende Vitesse-keeper, maar even later wist hij deze doelman wel te passeren nadat hij goed had geprofiteerd van balverlies in de Arnhemse verdediging (13' ;1-0).

O14_Vitesse_Zimuangana.jpg

Een karakteristiek beeld voor deze wedstrijd: Elvi Zimuangana in scoringspositie.

Zes minuten later wist Elvi Zimuangana wel de keeper te omspelen, maar slaagde er vervolgens niet in om de bal in het doel te plaatsen dat alleen nog maar door een veldspeler werd verdedigd. De geel-zwarten waren tot dan toe slechts eenmaal gevaarlijk geweest (keeper Finn Verhoeven bracht redding), maar werden geholpen door een onnodige overtreding van centrale verdediger Karolis Bacininas in eigen strafschopgebied. De toegekende penalty werd onberispelijk benut (26’ ;1-1).

O14_Vitesse_Stawinski.jpg
Middenvelder Milan Stawinski ziet drie geel-zwarten op hem afkomen.

Voor de rust had de O14 nog twee mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen. Een daverend schot van Chevez Sedoeboen sprong via de lat en de rug van de keeper weer terug in het veld, Dani van Hout zag zijn schot ter afronding van een fraaie dribbel net naast de verkeerde kant van de paal belanden.

O14_Vitesse_VanHout2.jpgDani van Hout bij de laatste doelkans voor de rust.

Na de rust was de O14 voetballend wat minder dominant, maar ook op de counter bleven de kansen binnenstromen. Net voordat hij werd gewisseld had Aiden de Klerk de 2-1 op de voet, dit in de rebound van een schot van Elvi Zimuangana. Laatstgenoemde raakte drie minuten later, weggestuurd door een prima dieptepass van Tuzairo Obia, de lat bij een hoge lob over de keeper. 
Hierna kregen de gasten een zeldzame, maar wel levensgrote kans, op een (onverdiende) voorsprong. Met vereende krachten wisten doelman Finn Verhoeven en verdediger Juma Looijmans de 1-2 te voorkomen.

O14_Vitesse_Zimuangana_goal.jpg
Elvi Zimuangana heeft zijn tweede goal dan eindelijk te pakken. Een Vitesse-verdediger komt helaas hardhandig in botsing met de paal.

De wedstrijd zou uiteindelijk dan toch door Elvi Zimuangana worden beslist. Ingeleid met een lob over de keeper kopte hij de bal vervolgens zelf in het lege doel (62’ ;2-1). De spits die normaliter in de O15 uitkomt, zag zijn laatste kans van deze zeer boeiende wedstrijd mislukken nadat hij een solo over veertig meter afsloot met een schot naast. Invaller Julian van de Goor kreeg de laatste kans van de wedstrijd, maar ook zijn schot ging net het doel voorbij. 

O14_Vitesse_VandeGoor.jpgJulian van de Goor laat de allerlaatste kans op de 3-1 liggen.

Opstelling Helmond Sport O14 (4-4-2 formatie):
Finn Verhoeven; Juma Looijmans, Romano Gerrits, Karolis Bacininas, Loek Swinkels; Milan Stawinski, Fedde Westra, Chevez Sedoeboen, Dani van Hout; Aiden de Klerk, Elvi Zimuangana. 
Ingevallen: Julian van de Goor en Tuzairo Obia.
Geel: Fedde Westra en Juma Looijmans.

O14_Vitesse_Verhoeven.jpgDoelman Finn Verhoeven is tevreden met het bereiken van de kwartfinale!

Helmond Sport O18 – Kampong O18  2-0

O18_Kampong_Aftrap.jpg

Helmond Sport O18 heeft het inhaalduel tegen het Utrechtse Kampong met 2-0 gewonnen, het team van Antal Tooten stijgt na deze zege naar de tweede plaats in de ranglijst van de Vijfde Divisie.

O18_Kampong_kans.jpgEen van de vele Helmondse kansen.

De O18 begon bijzonder overtuigend, de in een 4-4-2 formatie opererende gasten werden volledig op eigen helft vastgezet. Er waren nog geen drie minuten gespeeld toen zowel linksbuiten Owen Johnson als spits Dani Voigt dicht bij de openingstreffer waren. Door een aantal goede verrichtingen van de Utrechtse keeper op resp. een kopbal van Tarik Essakkati en schoten van achtereenvolgens Khalid El Arnouki, Tarik Essakkati en Jayden Davelaar werd een oververdiende Helmondse voorsprong lange tijd uitgesteld. Kort voor rust was het echter Tarik Essakkati die de ban brak met een geplaatste schuiver vanaf twintig meter (43’ ;1-0).

O18_Kampong_Essakkati_0.jpgDe openingstreffer in de maak.

De O18 begon de tweede helft net zoals de eerste met twee grote kansen, nu voor resp. Stan Bouwens en Dani Voigt. Later kwamen daar nog minstens zo grote mogelijkheden bij voor Owen Johnson en Khalid El Arnouki, beiden werden bediend door rechtsbuiten Stan Bouwens. Naar mate het einde dichterbij kwam, namen de gasten het initiatief over. Doelman Wessel Brugmans kwam met de schrik vrij toen eerst een bal op de lat belandde, en deze in de rebound van dichtbij over werd geschoten.

O18_Kampong_Voigt.jpg

Dani Voigt wordt flink op de huid gezeten.

De wedstrijd die eigenlijk allang beslist had moeten zijn werd uiteindelijk door Stan Bouwens (op aangeven van Tarik Essakkati) in het slot gegooid (85’ ;2-0). Invaller Julian Geerts leek de aangever te worden voor de 3-0 toen hij in de buurt van de cornervlag de bal van de Utrechtse keeper (die in het laatste kwartier eigenlijk overal op eigen helft te vinden was) afpakte, maar Stan Bouwens werd afgevlagd voor buitenspel toen hij het laatste tikje gaf.

O18_Kampong_Bouwens.jpgRechtsbuiten Stan Bouwens is tweebenig.

Opstelling Helmond Sport O18 (4-3-3 formatie):
Wessel Brugmans; Jayden Davelaar, Lars Zonneveld, Aassim Farah, Daan Raijmakers (71’ Daan van der Linden); Anouar Lemrini, Tarik Essakkati, Khalid El Arnouki; Stan Bouwens, Dani Voigt (71’ Julian Geerts), Owen Johnson (76’ Thijs Joosten).
Geel/Rood: Geen.

O18_Kampong_Johnson.jpgLinksbuiten Owen Johnson in actie.