Academy / 04 maart 2023

Helmond Sport O18 – Roda ’46 O18  3-0

De topper tussen de nummer twee en de lijstaanvoerder van de Vijfde Divisie resulteerde in een afgemeten zege voor het team van Antal Tooten.
Net zoals afgelopen woensdag in de bekerwedstrijd tegen Best Vooruit (toen leek het zelfs alsof de O18 een serieuze poging deed om in het Guinness Book of Records te komen), bleven legio kansen onbenut. Dat de eerste kans geen resultaat opleverde was echter niet aan Helmond Sport te wijten, Stan Bouwens werd toen namelijk door de uitgelopen keeper (onbestraft) van zijn sokken gelopen. Daarna lieten Dani Voigt en Tarik Essakkati na om voor de openingstreffer te zorgen. Laatstgenoemde zou echter wel de assist voor zijn rekening nemen bij de oververdiende voorsprong, Owen Johnson (op bovenstaande foto) scoorde met het hoofd (31’ ;1-0). Amper een minuut later had deze linksbuiten wederom met het hoofd kunnen scoren, kort voor rust trof zijn derde kopbal de lat.

Tarik Essakkati_1.jpgTarik Essakkati.

Ook na de hervatting was Owen Johnson dicht bij de 2-0, nu werd zijn schot op de lijn gekeerd door een verdediger. Nadat Dani Voigt tot tweemaal toe een opgelegde kans had gemist, kreeg Helmond Sport een gelukkige (doch terechte) strafschop. Tarik Essakkati bekroonde zijn goede wedstrijd met een treffer vanaf elf meter (70’ ;2-0). In de slotfase werd de score nog verder opgevoerd, na aangeven van Paolo Noah (normaliter uitkomend voor de O16) bracht Dani Voigt een luid bejubelde treffer op zijn naam (84’ ;3-0).

Na deze zege heeft Helmond Sport evenveel punten als Roda’46, de ploeg uit Leusden blijft vanwege het iets betere doelsaldo nog wel koploper.

Opstelling Helmond Sport O18 (4-3-3 formatie):
Wessel Brugmans; Jayden Davelaar, Lars Zonneveld, Aassim Farah, Daan Raijmakers (85’ Daan van der Linden); Anouar Lemrini (85’ Thijs Joosten), Tarik Essakkati, Khalid El Arnouki (78’ Noah Paolo); Stan Bouwens (78’ Alto Gjoka), Dani Voigt, Owen Johnson (63’ Julian Geerts).
Geel/Rood: Geen.

Helmond Sport O15 – Alphense Boys O15  2-2

De O15 beleefde een moeilijke middag tegen Alphense Boys, een amateurclub die bekend staat om zijn uitstekende jeugdopleiding. De voorsprong van de ploeg uit Alphen aan de Rijn kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen (24’ ;0-1). De eerste Helmondse doelkans zou ook meteen de gelijkmaker opleveren. Een prima dribbel van linkermiddenvelder Tijn van Deurzen werd afgerond met een bekeken schuiver in de verste hoek (32’ ;1-1).
Het team van Charles Kazlauskas zou zelfs met een voorsprong de rust in gaan. In de rebound van een gekeerd schot van Hami Murt kon Elvi Zimuangana de vrije hoek vinden (39’ 2-1). Tot dan toe had laatstgenoemde, overigens net zoals zijn mede-aanvaller Jaden Janssen, zich nog nauwelijks kunnen onderscheiden.

Tijn van Deurzen_1.jpgTijn van Deurzen.

Tijn van Deurzen liet zich na de hervatting wel weer zien, tot twee keer toe strandde hij echter op de keeper. Vijf minuten later kwamen de gasten met een verwoestend afstandsschot langszij (52’ ;2-2). Dit zou ook de eindstand worden, al kwam de O15 nog wel een aantal keren goed weg. Een schot dat via de onderkant van de lat al dan niet over de Helmondse doellijn was geweest, was één van die hachelijke momenten.
Met dit zwaarbevochten punt handhaaft het team van Charles Kazlauskas zich keurig in de middenmoot van deze sterk bezette Tweede Divisie.

Opstelling Helmond Sport O15 (4-1-3-2 formatie):
Finn Verhoeven; Abdoul Samad Seydou, Rayen van Bree, Wessel van der Vliet, Kaan Eşilçimen; Faas Hunnekens; Rubens Verhaar, Berk Budak, Tijn van Deurzen; Elvi Zimuangana, Jaden Janssen.
Ingevallen: Keano Kuijpers, Hami Murt, Glenn van Dijen en Noah Schijven.
Geel/Rood: Geen.

Helmond Sport O13 – De Graafschap O13-2  2-1

De gasten uit Doetinchem begonnen pas tien minuten voor de aftrap aan de warming-up en waren waarschijnlijk nog niet ‘op temperatuur’ toen Helmond Sport na anderhalf minuten spelen al de eerste doelkans kreeg via aanvallende middenvelder Jasper van Hees.
Het zou vervolgens even duren voordat het team van Koen Coolen weer gevaarlijk werd. Nadat Dennis Stosic een aantal meter buiten het strafschopgebied was neergelegd, besloot de aanvoerder om de toegekende vrije trap zelf op doel te schieten met de Helmondse openingstreffer als resultaat (22’ ;1-0).
Die voorsprong werd binnen twee minuten tenietgedaan toen rechtsback Cas Houtsma zich liet verrassen (24’ ;1-1). Toch ging de O13 met een voorsprong de rust in, een assist afkomstig van het hoofd van Luuk Lammers werd door Dennis Stosic fraai afgerond (34’ ;2-1).

Dennis_Stosic_2.jpgDennis Stosic.

Deze tweevoudige doelpuntenmaker werd onder de rust gewisseld, wat wellicht enige toelichting behoeft. Bij de O13 geldt namelijk de regel dat iedereen evenveel speeltijd krijgt, ongeacht of je nu goed of slecht speelt. Coach Koen Coolen besloot hem echter halverwege de tweede helft weer opnieuw in te brengen (de regels bij het jeugdvoetbal staan dat toe). Deze handelswijze doet een beetje denken aan de beroemde uitspraak: “All people are equal, but some people are more equal than others” (voor de niet-literatuur kenners: dit is verwijzing naar het beroemde boek “Animal farm” van George Orwell; voor de niet-Engelstaligen: “Iedereen is gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen”).

Jelle Neele_1.jpgJelle Neele.

Het inbrengen van de aanvoerder was zeker geen overbodige luxe, want de O13 kreeg het in de tweede helft zwaar te verduren onder de Achterhoekse aanvalsgolven. Keeper Jelle Neele voorkwam de gelijkmaker door met de voet redding te brengen op een schot van dichtbij. Een minuut later greep de Helmondse doelman juist bewust niet in, dit in de veronderstelling dat de bal naast zou gaan. Zijn opluchting zal groot zijn geweest toen de bal via de binnenkant van de paal in zijn handen terechtkwam. Opluchting was er even later wederom toen de volgende kans voor de blauw-witten op de lat strandde.
Het team van Koen Coolen wist de voorsprong uiteindelijk over de streep te trekken, alweer de derde zege in de voorjaarscompetitie.

Opstelling Helmond Sport O13 (4-3-3 formatie):
Jin Coolen; Cas Houtsma, Cas Kuijpers, Mads de Graaf, Daan van Esdonk; Dennis Stosic, Jasper van Hees, Luuk Lammers; Just van Ganzenwinkel, Lucas van der Linden, Roan van Maasakkers.
Ingevallen: Thijs Gramser, Rayhan Adogeke, Marwan Sabbar, Finn de Kock, Mila Deelen, Zakariya Essanoussi en Jelle Neele (keeper).
Geel/Rood: Geen.

Oefenduel: NAC Breda O16 - Helmond Sport O16  6-0