Academy / 12 maart 2023

DHC O16 – Helmond Sport O16  0-4

De O16 had een makkelijke middag in Delft tegen hekkensluiter DHC. Na een minuut spelen scoorde linksback Daan Kretschmer (op bovenstaande foto) rechtstreeks uit een corner. Arouna Fofana verdubbelde deze voorsprong met een volley op aangeven van Noah Paolo (21’ ;0-2). Even daarna viel de derde Helmondse treffer uit een fraaie combinatie via Stijn van Hoeck, Daan Kretschmer en Noah Paolo, Thijmen van der Vliet rondde af (23’ ;0-3). Kort de rust kwamen de eindcijfers op het scorebord op Sportpark Brasserskade, uit de derde assist van Noah Paolo scoorde Stijn van Hoeck (47’ ;0-4).

Noah Paolo_5.jpgNoah Paolo.

De O16 blijft door deze zege koploper in de Vierde Divisie met 15 punten uit 6 wedstrijden.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen; Jesse Dortmans, Joep Kivits, Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Alto Gjoka, Merlijn Kuijpers, Thijmen van der Vliet; Arouna Fofana, Noah Paolo, Stijn van Hoeck.
Ingevallen: Kaan Arslan, Bart van Gog, Taeke Captein, Ties Mezenberg, Julian Botterweck en Miguel Gasparinho.
Geblesseerd: Dayen Geerts.

Helmond Sport O15 – De Graafschap O15  3-1

De O15 bekroonde een uitstekende eerste helft van de voorjaarscompetitie met een zege op De Graafschap. Jaden Janssen zorgde in de tweede minuut al voor een vroege openingstreffer (2’ ;1-0), dit op aangeven van Tijn van Deurzen. Deze voorsprong kwam in het restant van de eerste helft nauwelijks in gevaar, en werd na rust zelfs vergroot. De ingevallen Elvi Zimuangana toonde zich, op aangeven van Jaden Janssen, effectief in de afwerking (2-0). In blessuretijd zou dit zich nogmaals herhalen (3-1), ondertussen hadden de gasten uit een strafschop gescoord.

Elvi_Zimuangana_1.jpg

Elvi Zimuangana scoorde tweemaal!

Het team van Charles Kazlauskas staat nu met dertien punten uit zeven wedstrijden op een voortreffelijke derde plaats in de Tweede Divisie.

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie):
Finn Smulders; Keano Kuijpers, Rayen van Bree, Wessel van der Vliet, Glenn van Dijen; Faas Hunnekens, Hami Murt, Berk Budak, Tijn van Deurzen; Rubens Verhaar, Jaden Janssen.
Ingevallen: Elvi Zimuangana, Abdoul Samad Seydou, Kaan Eşilçimen, Sid van Hoof en Noah Schijven.
Geel: Wessel van der Vliet.

PSV O14-2  – Helmond Sport O14  3-1

Op De Herdgang kwam voor het team van Bram van Wijk een einde aan een reeks van negen(!) ongeslagen competitieduels. In de eerste helft presenteerde de O14 zich ook niet als een team dat het nodige vertrouwen had geput uit deze prachtige serie. Niet eenmaal hoefde de Eindhovense goalie een redding te verrichten, een schot voorlangs (en dat was pas op slag van rust) van Julian van de Goor was het belangrijkste Helmondse wapenfeit.

Problemen waren er niet alleen in balbezit. In verdedigend opzicht “stond het niet goed”, zoals dat in trainersjargon heet. Doelman Finn Verhoeven (weer onder de lat bij de O14 nu O15-keeper Finn Smulders weer is hersteld van een langdurige blessure) moest al na tachtig seconden een vroege Eindhovense voorsprong voorkomen. Zeven minuten later kreeg de Helmondse doelman weinig steun van zijn verdediging toen uit een vrije trap de bal bij de tweede paal werd terug gekopt naar een eveneens vrijstaande aanvaller (8’ ‘;1-0). Ook bij de tweede tegentreffer werd doelman Finn Verhoeven van dichtbij gepasseerd, vooraf gegaan door een ongelukkige interceptie van centrale verdediger Karolis Bacininas (14’ ;2-0).

Romano Gerrits_0.jpgRomano Gerrits scoorde tweemaal!

Onder de rust werd het de hoogste tijd voor ‘Plan B’ (ook trainersjargon). De O14 schakelde over naar een 4-3-3 formatie, hiertoe kwamen de aanvallers Aiden de Klerk en Otis Rockx in het veld. Met dit systeem kreeg Helmond Sport meer vat op het Eindhovense combinatiespel, maar schoot het in eerste instantie in aanvallend opzicht nog niets op. Dat laatste zou echter volledig veranderen bij de introductie van ‘Plan C’, namelijk het in de spits zetten van centrale verdediger Romano Gerrits. Met een fraaie kopbal op een voorzet van rechtsbuiten Otis Rockx wist de aanvoerder zijn team terug in de wedstrijd te brengen (53’ ;2-1).

Een minuut later had hij al de 2-2 op de schoen, maar alleen op de keeper afgaand liet hij de bal net te ver van deze schoen afspringen. Tien minuten later zou Romano Gerrits alsnog met de voet zijn team langszij brengen (64’ ;2-2). De vreugde over deze gelijkmaker was nog nauwelijks verstomd toen PSV met een zondagsschot (vanaf 25 meter in de bovenhoek) opnieuw de voorsprong nam (65' ;3-2).
Het ontbrak de O14 aan de kracht voor een slotoffensief, waardoor de eerste nederlaag in de voorjaarscompetitie een feit werd. De O14 is echter nog wel koploper in de Derde Divisie.

Opstelling Helmond Sport O14 (4-4-2 formatie):
Finn Verhoeven; Loek Swinkels, Romano Gerrits, Karolis Bacininas, Juma Looijmans; Fedde Westra, Raúl Swinkels, Chevez Sedoeboen, Dani van Hout;
Julian van de Goor, Tuzairo Obia.

Helmond Sport O13 – FC Groningen O13  0-4

De O13 had weinig in te brengen tegen de gasten uit het hoge noorden. Linksback Rayhan Adogeke kon na een kwartier spelen nog een achterstand voorkomen door een Gronings schot te blokken, maar stond luttele seconden later iets te ver weg omdat nogmaals te kunnen doen (15’ ;0-1).
Een minuut later liet FC Groningen een enorme kans op de 0-2 liggen, maar even daarna viel deze alsnog (21’ ;0-2). Na een half uur was de wedstrijd beslist toen een ‘schot-voorlangs’ door toedoen van een attente Groningse aanvaller een prima assist werd (30’ ;0-3). Hierna floot de scheidsrechter meteen voor rust, zich niet realiserend dat een helft 35 minuten duurt. Met de helft van het publiek al onderweg naar de kantine, werden de resterende vijf minuten alsnog afgewerkt. Na de rust zag dit publiek nog wel een Groningse treffer, uitslag 0-4.

Opstelling Helmond Sport O13 (4-3-3 formatie):
Jin Coolen; Cas Houtsma, Mads de Graaf, Thijs Gramser, Rayhan Adogeke; Dennis Stosic, Zakariya Essanoussi, Jasper van Hees; Just van Ganzenwinkel, Finn de Kock, Mila Deelen.

BHC O18 - Helmond Sport O18 afgelast

De wedstrijd van de O18 in Bussum werd vanwege sneeuwval afgelast. Het team van Antal Tooten raakte hierdoor de koppositie in de Vijfde Divisie kwijt aan Roda'46 dat wel in actie kwam.