Academy / 22 april 2023

Helmond Sport O16 – DHC O16  7-0

Ook de zesde thuiswedstrijd in deze voorjaarscompetitie leverde een zege op, de O16 had namelijk geen kind aan de rode lantaarndrager uit Delft. De eerste de beste Helmondse aanval leverde meteen de openingstreffer op, een actie over links van Stijn van Hoeck werd door Noah Paolo afgerond (2’ ;1-0). De tweede Helmondse treffer vond zijn oorsprong vanaf de rechtervleugel, hier was het rechtsback Jesse Dortmans die bij de tweede paal Stijn van Hoeck op maat bediende (9’ ;2-0). Laatstgenoemde miste na een kwartier spelen een grote kans op de 3-0, maar dat kon het team van Ruwin Verwoert niet deren. Een blunder van de Delftse keeper stelde Thijmen van der Vliet (op bovenstaande foto) in staat om heel eenvoudig vanaf twee meter te scoren (27’ ;3-0). De vierde treffer was van een heel wat grotere afstand, verdediger Joep Kivits scoorde van zeker twintig meter met een schot via de binnenkant van de paal (39’ ;4-0).

Ruwin Verwoert_1.jpgRuwen Verwoert.

Na de hervatting ging de O16 door met het onder druk zetten van de tegenstander, veelal werd er over het gehele veld man-tegen-man verdedigd. Wel werd het achterin iets minder solide, zo kregen de gasten binnen zes minuten spelen twee kansen op een tegentreffer. Die zou echter niet vallen, daar waar Helmond Sport verder ging met het opvijzelen van het doelsaldo dat ook nog een rol kan spelen in de titelrace. Na fraai voorbereidend werk van Noah Paolo kon Thijmen van der Vliet zijn tweede treffer aantekenen (54’ ;5-0). Een fout van de Delftse keeper zorgde ervoor dat het schot van Taeke Captein in het doel belandde (60’ ;6-0), waarna Thijmen van der Vliet voor het slotakkoord zorgde met zijn derde treffer (69’ ;7-0).
Door het puntverlies van FC Eindhoven neemt de O16 de koppositie over, zoals blijkt uit onderstaande stand.

De stand aan kop in de Vierde Divisie (comp. over 14 wedstrijden):
1. Helmond Sport 12-25 (+27)
2. FC Eindhoven 11-23 (+12)
3. PVCV 11-18 (-2)
4. Fortuna Sittard 10-17 (+17).

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen; Jesse Dortmans, Dayen Geerts, Joep Kivits, Daan Kretschmer; Alto Gjoka, Thijmen van der Vliet, Merlijn Kuijpers; Miguel Gasparinho, Noah Paolo, Stijn van Hoeck.
Ingevallen: Arouna Fofana, Tijn Landheer, Julian Botterweck, Taeke Captein, Kaan Arslan, Idris Ahmed Al Khatib en Finn Verhoeven (keeper). 

De Graafschap O15 – Helmond Sport O15  4-4

De O15 speelde een redelijk eerste half uur tegen de hekkensluiter van de Tweede Divisie, maar liet na om de kansen te benutten. Dat veranderde in een tijdsbestek van slechts vijf minuten enorm. Rubens Verhaar opende de score met een assist van Berk Budak (31’ ;0-1), waarna Jaden Janssen twee keer vlak na elkaar scoorde. Bij zijn eerste was Rubens Verhaar de aangever (34’ ;0-2), bij zijn tweede Hami Murt (36’ ;0-3).

Jaden Janssen_5.jpgJaden Janssen.

Na de hervatting kwam de thuisclub dichterbij (49’ ;1-3), maar toen Berk Budak op aangeven van invaller Keano Kuijpers de marge weer op drie bracht (55’ ;1-4) leek de wedstrijd te zijn beslist. Het team van Charles Kazlauskas gaf deze riante voorsprong in het laatste kwartier alsnog weg.

Opstelling Helmond Sport O15 (4-4-2 formatie):
Finn Smulders; Abdoul Samad Seydou, Glenn van Dijen, Wessel van der Vliet, Kaan Eşilçimen; Elvi Zimuangana, Hami Murt, Berk Budak, Tijn van Deurzen; Rubens Verhaar, Jaden Janssen.
Ingevallen: Keano Kuijpers, Faas Hunnekens, Sid van Hoof, Noah Schijven en Rafaël Arenas van Aerle.
Geel: Tijn van Deurzen en Sid van Hoof.

Helmond Sport O14 – PSV O14-2  3-2

De O14 wist ook zijn zesde thuiswedstrijd van deze voorjaarscompetitie te winnen, de laatste thuisnederlaag dateert overigens al van 17 september jl.
Doelman Finn Verhoeven zag echter wel al in de eerste minuut een bal op zijn lat belanden, maar kwam met de schrik vrij. Daarna nam de O14 het initiatief in handen en kwam het ook vlug op voorsprong. Een geblokkeerd schot van Dani van Hout kwam voor de voeten van Tuzairo Obia die geen moeite had om de bal in het net te krijgen (3’ ;1-0). Daarna volgde nog een prima kwartier van de O14 waarin Loek Swinkels zijn schot net over zag gaan, en Raúl Swinkels verzuimde om een van zijn vrijstaande medespelers een opgelegde scoringskans te bieden.
Daarna kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Helmond Sport was alleen nog gevaarlijk via Tuzairo Obia die er wel in slaagde om de laatste Eindhovense verdediger te omspelen, maar de bal niet voorbij de keeper kreeg. De gasten waren dicht bij de gelijkmaker met een kopbal uit een corner tegen de binnenkant van de paal, vijf minuten later was een redding noodzakelijk van keeper Finn Verhoeven. Laatstgenoemde leek kort voor rust ook redding te brengen bij een indraaiende vrije trap, maar zag de bal vervolgens voor de voeten van een PSV’er belanden die vanaf een paar meter kon scoren (33’ ;1-1).

Tuzairo_Obia_2.jpgTuzairo Obia.

Keeper Finn Verhoeven zou onbedoeld ook de eerste kans na de hervatting inleiden, maar wist gelukkig het schot dat voortkwam uit zijn onderschepte pass te keren. Nog maar een minuut later stond hij wederom in de schijnwerper, nu wist hij redding te brengen in een situatie die verdacht veel leek op die bij de Eindhovense gelijkmaker. 
In de omschakeling kreeg Helmond Sport na rust de nodige ruimte, een prachtige steekpass van Chevez Sedoeboen werd door Tuzairo Obia afgerond (47’ ;2-1). Daarna kreeg invaller Aiden de Klerk nog een tweetal kansen om de voorsprong te vergroten. De Eindhovenaren zouden echter nog langszij komen. Vanuit een doelschop werd op eenvoudige wijze het Helmondse ‘vastzetten’ ontweken, luttele seconden later lag de bal in het andere doel (67’ ;2-2).
Met de nodige hulp van de Eindhovense keeper kreeg de O14 de winst alsnog in de schoot geworpen. Een makkelijk te vangen voorzet werd door hem losgelaten, Aiden de Klerk werd zodoende de matchwinnaar (69’ ;3-2).

Aiden de Klerk_1.jpgAiden de Klerk.

De stand aan kop in de Derde Divisie (comp. over 14 wedstrijden):
1. FC Eindhoven 10-27
2. Helmond Sport 11-23
3. FC Den Bosch 12-20
4. VVV Venlo 11-17.

Opstelling Helmond Sport O14 (4-4-2 formatie):
Finn Verhoeven; Juma Looijmans, Romano Gerrits, Milan Stawinski, Loek Swinkels; Raúl Swinkels, Fedde Westra, Chevez Sedoeboen, Dani van Hout; Tuzairo Obia, Julian van de Goor.
Ingevallen: Otis Rockx, Karolis Bacininas en Aiden de Klerk.

FC Groningen O13 – Helmond Sport O13  5-0

Het team van Koen Coolen deed het de eerste helft prima tegen de ongeslagen koploper, het kreeg zelfs twee opgelegde kansen op een verrassende openingstreffer. Roan van Maasakkers miste echter na een goede voorzet van Finn de Kock, aanvoerder Dennis Stosic schoot een strafschop op de paal.
Na de hervatting kantelde de wedstrijd volledig. Binnen tien minuten stond de O13 al op een 3-0 achterstand, uiteindelijk werd het 5-0 voor de Groningers.

Helmond Sport O18 – Zuidoost United O18  afgelast

Wegens een sterfgeval bij de Amsterdammers werd deze wedstrijd afgelast. De concurrentie van koploper O18 kwam wel in actie, met volgende stand tot gevolg (competitie over 14 wedstrijden):
1. Helmond Sport 11-28 (+21)
2. Kampong 12-25 (+18)
3. Roda’46 12-23 (+10)
4. PVCV 12-22 (+5)