Academy / 14 mei 2023

Fortuna Sittard O16 – Helmond Sport O16  1-1

De O16 wist in de eerste heft weinig openingen te vinden in de hechte verdediging van de thuisclub. Wel liet de scheidsrechter na om een overduidelijke strafschop te geven. Na de hervatting werd het Helmondse overwicht beloond met een treffer. Uit een voorzet van Daan Kretschmer scoorde Thijmen van der Vliet met een hakbal (50’ ;0-1). Helaas viel een aantal minuten later de gelijkmaker alweer uit een hoekschop (55’ ;1-1).

Met een aantal wissels (waaronder het inbrengen van Taeke Captein in de spits) probeerde trainer Ruwin Verwoert de felbegeerde zege alsnog binnen te halen. De verdiende treffer viel echter niet, waardoor de O16 twee kostbare punten laat liggen. Met nog maar één wedstrijd te gaan zijn de titelkansen weliswaar nog niet helemaal verdwenen, maar dan zal lijstaanvoerder FC Eindhoven moeten verliezen op de slotdag.

Stand aan kop in de Vierde Divisie:
1. FC Eindhoven 13-29 (+21).
2. Helmond Sport 13-26 (+27).
3. PVCV 12-21.

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen; Joep Kivits (Arouna Fofana), Dayen Geerts, Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Alto Gjoka, Thijmen van der Vliet (Jesse Dortmans), Merlijn Kuijpers; Miguel Gasparinho, Noah Paolo, Stijn van Hoeck (Taeke Captein).

Helmond Sport O15 – De Spartaan’20  2-3

Het team van Charles Kazlauskas keek al na 37 seconden tegen een achterstand aan als gevolg van een te korte terugspeelbal van rechtsback Abdoul Samad Seydou. De O15 liet zich echter niet van de wijs brengen door deze extreem snelle achterstand. Rubens Verhaar (schot net over) en de bij een corner mee naar voren gekomen centrale verdediger Wessel van der Vliet waren dicht bij de gelijkmaker. Laatstgenoemde had op slag van rust meer geluk, uit een vrije trap van Berk Budak kopte hij de bal in het net (40’ ;1-1).

Na de rust kon keeper Finn Verhoeven zijn ploeg tot tweemaal toe voor een achterstand behoeden met fraaie reddingen. Zijn derde redding was echter maar ‘half’, de terugspringende bal kwam precies voor de voeten van een Rotterdamse aanvaller (74’ ;1-2).
Vier minuten later bracht Tijn van Deurzen met een met veel effect getrapte bal de stand weer in evenwicht (78’ ;2-2). Rubens Verhaar had nog de 3-2 op de schoen, maar zag de keeper redding brengen. Diep in blessuretijd viel de winnende treffer aan de andere kant, de Helmondse verdediging kon een langdurige dribbel niet onderbreken en zag vervolgens toe hoe de bal hoog in het doel verdween (80’+8 ;2-3).

Ondanks deze nederlaag is de O15 (met nog een speelronde te gaan) verzekerd van klassenbehoud in de Tweede Divisie.

Opstelling Helmond Sport O15 (4-4-2 formatie):
Finn Verhoeven; Abdoul Samad Seydou, Noah Schijven, Wessel van der Vliet, Kaan Eşilçimen; Keano Kuijpers, Faas Hunnekens, Berk Budak, Tijn van Deurzen; Elvi Zimuangana, Rubens Verhaar.

Helmond Sport O13 – Quick O13  2-0

Na een erg rustig begin van deze confrontatie tussen middenmoters, nam Helmond Sport gaandeweg het initiatief in handen. Na een kwartier spelen leidde dit tot de eerste scoringskans, Lucas van der Linden schoot echter net naast na een voorzet van Dennis Stosic. Dat het kalme begin achter de rug was, bleek overigens ook uit een aantal onderlinge irritaties op het veld. Vlak voor tijd zou dit uitmonden in een opstootje dat leek op datgene wat er in de recente bekerfinale tussen PSV en Ajax te zien was. De scheidsrechter trad hier niet erg hard tegen op, maar keurde wel een tiental ingooien af.

Gelukkig werd er ook nog ‘gewoon’ gevoetbald, en dat deed het team van Koen Coolen zoals gezegd het beste. Luuk Lammers had dit voor de rust (de scheidsrechter floot overigens vijf minuten te vroeg af) al op het scorebord tot uitdrukking kunnen brengen, maar zijn kopbal ging naast. Na de hervatting zag invaller Marwan Sabbar zijn schot op de lat belanden, maar tientallen seconden later viel de openingstreffer alsnog. Na een scrimmage uit een corner was het Zakariya Essanoussi die het beslissende tikje gaf (55’ ;1-0).
In de blessuretijd (de tweede helft duurde overigens een paar minuten te lang) viel er nog een tweede Helmondse goal. Nadat Finn de Kock in de rug werd geduwd, benutte Dennis Stosic de toegekende strafschop (70’+4 ;2-0).

Opstelling Helmond Sport O13 (4-3-3 formatie):
Berkay Yelaldi; Cas Houtsma, Mads de Graaf, Cas Kuijpers, Daan van Esdonk; Dennis Stosic, Jasper van Hees, Luuk Lammers; Zakariya Essanoussi, Lucas van der Linden, Roan van Maasakkers.