Academy / 20 mei 2023

Helmond Sport O18 – PVCV O18 2-2

Helmond Sport O18 heeft het seizoen afgesloten met 2-2 gelijkspel tegen PVCV uit Vleuten. Voor het team van Antal Tooten stond er weinig meer op het spel nadat vorige week het kampioenschap in de Vijfde Divisie al werd gehaald, daar bovenop werd afgelopen woensdag in een voor jeugdvoetbal ongekende ambiance (bijna duizend toeschouwers waren aanwezig bij de finale in Goirle) de districtsbeker gewonnen. Het aantal aanwezigen in het GS Staalwerken Stadion was hooguit een tiende daarvan. De ‘thuisblijvers’ hadden wel enig recht van spreken, want veel viel voor rust niet te beleven.  De opsomming van de Helmondse wapenfeiten, nadat de gasten een enorme mogelijkheid op de openingstreffer hadden laten liggen: Dani Voigt (op bovenstaande foto) miste twee grote kansen binnen één seconde, Julian Geerts zag zijn kopbal uit een corner net naast gaan en Thijs Joosten zag zijn knap schot vanaf 25 meter gekeerd worden door de keeper uit Vleuten.

Na de hervatting kwam er meer leven in de brouwerij. Zo was de voorbereidende actie van linksback Daan van der Linden prima, waarna Dani Voigt alleen nog maar zijn voet tegen diens voorzet hoefde te zetten (50’ ;1-0). Vijf minuten later kwam PVCV echter alweer op gelijke hoogte middels een schitterend afstandsschot (55’ ;1-1). Helmond Sport zette, met inmiddels Tarik Essakkati en Khalid El Arnouki binnen de lijnen, vervolgens nog eens flink aan. Owen Johnson (tegen de keeper), Dani Voigt (bal onder zijn voet door), Khalid El Arnouki (schot net naast) en wederom Dani Voigt (treffer geannuleerd wegens buitenspel) waren in een tijdsbestek van een kwartier allen dicht bij de verdiende tweede treffer. Die voorsprong zou er vervolgens toch komen. Dani Voigt onderschepte de bal op ongeveer twintig meter van het vijandelijke doel, omspeelde nog een tegenstander en rondde zuiver af (80’ ;2-1). Het was zijn veertigste treffer van het seizoen: najaarscompetitie, voorjaarscompetitie, beker en oefenduels allen opgeteld. Dani Voigt zou echter niet de matchwinnaar worden. In een slotfase waarin beide ploegen kansen kregen, was het PVCV dat net voor tijd toesloeg. Bij een voorzet vanaf de achterlijn liet centrale verdediger Lars Zonneveld zijn tegenstander uit zijn rug komen (89’ ;2-2).

Opstelling Helmond Sport O18 (4-3-3 formatie):
Wessel Brugmans; Anouar Lemrini, Lars Zonneveld, Aassim Farah, Daan van der Linden (55’ Daan Raijmakers); Thijs Joosten, Ayoub Lyarnazi (69’ Krijn Liefting), Julian Geerts (55’ Tarik Essakkati); Cas Molenaar (69’ Khalid El Arnouki), Dani Voigt, Owen Johnson.
Op de bank en niet ingevallen: Tijn Willems (keeper).
Geblesseerd: Jayden Davelaar en Stan Bouwens.

De Graafschap O16 – Helmond Sport O16  2-1 (oefenduel)

De O16 kwam in dit oefenduel tegen het twee divisies hoger spelende De Graafschap goed voor de dag. Voor de rust kreeg het team van Ruwin Verwoert maar liefst zes grote kansen alleen voor de keeper. Merlijn Kuijpers was de enige die doel trof, daar waar Miguel Gasparinho er vier miste. Laatstgenoemde stond vandaag in de punt van de aanval opgesteld i.p.v. op de vleugel, en dat deed dat (afgezien van zijn afronden..) prima.
Na de hervatting kreeg de O16 ook nog een drietal kansen, maar moest toezien hoe de thuisclub vijf minuten voor tijd de niet verdiende winst naar zich toe trok.

Merlijn Kuijpers_1.jpgMerlijn Kuijpers.

Opstelling Helmond Sport O16 (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen; Joep Kivits, Dayen Geerts, Tijn Landheer (41' Kaan Arslan), Daan Kretschmer; Alto Gjoka, Thijmen van der Vliet, Merlijn Kuijpers; Arouna Fofana, Miguel Gasparinho, Noah Paolo (41' Idris Ahmed Al Khatib).