Academy / 28 mei 2023

Helmond Sport O16 – FC Dordrecht O16  3-0

De O16 had bij een zege nog een kans op het kampioenschap in de Vierde Divisie, en straalde dat vanaf de aftrap ook uit. Het resulteerde in een hele vroege openingstreffer, op aangeven van Stijn van Hoeck rondde Miguel Gasparinho (op bovenstaande foto) met een fraaie actie af (2’ ;1-0). Het duurde lang voordat het goede spel van het team van Ruwin Verwoert met een tweede treffer werd beloond, met name Arouna Fofana liet hierop een aantal kansen liggen. Vijf minuten voor rust wist Taeke Captein met een fraaie trap vanaf zestien meter met links wel het net te vinden (35’ ;2-0). Op slag van rust kwam ook Arouna Fofana aan zijn welverdiende treffer, dit na een fraaie steekpass van Miguel Gasparinho (39’ ;3-0).

Tijdens de rust bleek dat de geblesseerde centrale verdediger Dayen Geerts niet verder kon, vanuit de uiterst smalle bank kwam aanvaller Jaden Janssen binnen de lijnen. In een 3-4-3 formatie liep het allemaal wat minder vlotjes, zo kreeg ‘zelfs’ doelman Ward van Sleeuwen een aantal malen de gelegenheid om zich te onderscheiden. Ook de net voor tijd ingevallen O14-keeper Finn Verhoeven had nog een bijdrage in het houden van ‘de nul’.
De O16 sloot daarmee de voorjaarscompetitie af met de maximale winst in zeven thuiswedstrijden, met als doelsaldo 28-1(!). Waarom toch FC Eindhoven de titel heeft bemachtigd, zal duidelijk worden uit de uitbalans: slechts acht punten uit zeven duels.

Opstelling Helmond Sport:
Ward van Sleeuwen (76’ Finn Verhoeven); Joep Kivits, Dayen Geerts (41’ Jaden Janssen), Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Alto Gjoka (64’ Idris Ahmed Al Khatib), Thijmen van der Vliet, Taeke Captein; Arouna Fofana, Miguel Gasparinho, Stijn van Hoeck.
Afwezig: Noah Paolo (geschorst), Jesse Dortmans, Merlijn Kuijpers, Kaan Arslan (allen geblesseerd).

Alphense Boys O15 – Helmond Sport O15  5-2

De O15 had een beroerde start in Alphen aan de Rijn, al vlug stond het al 2-0 voor de thuisclub. Elvi Zimuangana, met een assist van Tijn van Deurzen, scoorde weliswaar de aansluitingstreffer, maar bij de rust keek het team van Charles Kazlauskas tegen een 4-1 achterstand aan.
Na de hervatting ging het wat beter met de O15. Rafaël Arenas van Aerle zorgde, nadat de thuisclub nogmaals had gescoord, op aangeven van Elvi Zimuangana voor de 5-2 eindstand. De O15 is hierdoor in de voorjaarscompetitie zesde geworden in de Tweede Divisie.

Rafael Arenas van Aerle_0.jpg

Rafaël Arenas van Aerle.

Opstelling Helmond Sport:
Finn Smulders, Keano Kuijpers, Wessel van der Vliet, Glenn van Dijen, Kaan Eşilçimen, Faas Hunnekens, Hami Murt, Berk Budak, Tijn van Deurzen, Elvi Zimuangana, Rafaël Arenas van Aerle. 

Helmond Sport O14 – Roda JC O14  6-1

De O14 kon het laatste duel van de voorjaarscompetitie zonder enige vorm van druk afwerken, ongeacht het resultaat tegen de geel-zwarten was de tweede plaats in de eindstand van de Derde Divisie een feit. Wat het resultaat van deze wedstrijd zou gaan worden, werd overigens wel heel snel duidelijk. De O14 was een maatje te groot voor het laag geklasseerde Roda JC dat in de eerste helft welgeteld één serieuze doelkans kreeg. Het team van Bram van Wijk had er al een paar gemist voordat de openingstreffer viel. De eerste keer dat een dieptepass niet door de grensrechter werd afgevlagd vormde de inleiding voor een strafschop, Otis Rockx werd onreglementair gestuit. Romano Gerrits scoorde vervolgens vanaf elf meter (14’ ;1-0).
Even later kon Julian van de Goor van dichtbij de voorsprong verdubbelen (19’ ;2-0). Tien minuten verder scoorde hij, ditmaal vanuit een moeilijke hoek, wederom (29’ ;3-0). Even later had hij nog een treffer op zijn naam kunnen brengen, maar stuitte op de keeper na een fraaie steekpass van Raúl Swinkels.

Tuzairo_Obia_3.jpgTuzairo Obia.

Ook na de hervatting, met heel wat wisselspelers binnen de lijnen, bleef de O14 domineren. Op een voorzet van Julian van de Goor kon een van die invallers Tuzairo Obia bij de tweede paal scoren (47’ ;4-0). Drie minuten later liep Tuzairo Obia zelf dwars door de Limburgse verdediging, om ook nog af te ronden (49’ ;5-0). Nadat hij de kans had laten liggen op een hattrick binnen vijf minuten, kwam even later dan toch zijn derde treffer op rij. Vanaf hooguit twee meter tikte hij de bal (net) over de doellijn (59’ ;6-0). De gasten konden hierna de spreekwoordelijke eer redden (69’ ;6-1).
In de slotminuut had de uit de Academy vertrekkende Luciano van de Vall (deze verdediger ‘mocht’ in de eindfase in de spits spelen) nog een kans op een (afscheids-)treffer.

Opstelling Helmond Sport:
Finn Verhoeven; Juma Looijmans, Romano Gerrits, Karolis Bacininas, Dalil Ajouaou; Raúl Swinkels, Fedde Westra, Chevez Sedoeboen, Dani van Hout; Otis Rockx, Julian van de Goor.
Ingevallen: Luciano van de Vall, Milan van der Westen, Loek Swinkels, Tuzairo Obia, Milan Stawinski, Aiden de Klerk en Jin Coolen (keeper).

De Graafschap O13-2  - Helmond Sport O13  1-1

De thuisclub begon sterk aan dit duel, maar naar mate de tijd vorderde nam Helmond Sport het initiatief over. Kort voor rust resulteerde dat zelfs in een openingstreffer van Dennis Stosic. 

Dennis_Stosic_3.jpgDennis Stosic.

Na de hervatting veranderde het spelbeeld langzaam maar zeker, nu waren het de Superboeren die aan de touwtjes trokken. Op een gegeven moment kwam het team van Koen Coolen niet meer van eigen helft af, met een logische gelijkmaker tot gevolg. De 1-1 eindstand gaf de verhoudingen over de gehele wedstrijd gezien prima weer. De O13 eindigt hierdoor in de voorjaarscompetitie op de vijfde plaats in de Vijfde Divisie.