Academy / 09 september 2023

Helmond Sport O14 – ‘t Zand  O14  5-0

De O14 heeft ook de tweede competitiewedstrijd met ruime cijfers gewonnen. Na de 0-9 zege van vorige week in Breda bij Baronie werd nu ’t Zand met 5-0 verslagen.

De gasten zorgden wel voor het eerste doelgevaar in deze wedstrijd onder tropische omstandigheden. Centrale verdediger Cas Kuijpers werd er door een Tilburgse aanvaller uitgelopen, keeper Jin Coolen moest zodoende al na twintig seconden spelen zijn team voor een achterstand behoeden.
Na deze aarzelende start nam het team van Bram van Wijk het initiatief duidelijk in handen. Tot aan de zestien werd er prima gecombineerd, daarna ontbrak het veelal aan raffinement om tot scoringskansen te komen. Het was daarom helemaal niet zo vreemd dat Dalil Ajouaou het probeerde met een schot ruim buiten het strafschopgebied, de verdedigende middenvelder zag de bal vervolgens tot zijn teleurstelling tegen de lat belanden.

Dezelfde Dalil Ajouaou (vorig seizoen in de verdediging spelend) was ook betrokken bij het tweede Helmondse doelgevaar. Zijn voorzet bood Raon van Maasakkers een opgelegde kans om te scoren, maar de spits raakte bij de afronding de bal volledig verkeerd. Toch zou de O14 nog voor de rust aan de verdiende voorsprong komen. Een voorzet van rechts van Cas Houtsma werd door Finn de Kock koppend afgerond (35’ ;1-0).
Onmiddellijk na de hervatting werd deze voorsprong verdubbeld. De ingevallen Daahen Bakir (op bovenstaande foto) stormde langs de achterlijn het strafschopgebied binnen, om vervolgens een andere invaller Zakaria Essanoussi in stelling te brengen. Laatstgenoemde schoot in eerste instantie tegen de keeper aan, om vervolgens in de rebound te scoren (36’ ;2-0).

Daahen Bakir zou zich in het restant van de tweede helft nog nadrukkelijk laten zien, binnen twintig minuten kwam de ex-speler van het Eindhovense Tivoli nog driemaal in scoringspositie. Bij zijn eerste poging had hij pech dat zijn fraaie afronding in de draai net naast de paal ging. De tweede kans kreeg hij op een presenteerblaadje aangeboden na balverlies van de gasten, hier wat hij wat meer mee kunnen doen. Aan zijn derde (en geslaagde) kans ging een ware belegering van het Tilburgse doel vooraf, de rol van Daahen Bahir bleef beperkt tot een simpel intikkertje nadat de keeper een schot niet klemvast kon houden (55’ ;3-0).
Ook de vierde treffer kwam op naam van een invaller, Jasper van Hees had een prachtig afstandsschot in huis (58’ ;4-0). Het slotakkoord was (hoe kan het anders) voor Daahen Bahir die na een dieptepass van Zakaria Essanoussi de minuscule ruimte vond tussen de Tilburgse keeper en de eerste paal (67’ ;5-0).

De O14 staat in de Derde Divisie aan kop met zes punten uit twee wedstrijden. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen MVV dat eveneens zonder puntverlies is.

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie):
Jin Coolen; Cas Houtsma, Cas Kuijpers, Thijs Gramser, Rayhan Adegoke; Just van Ganzenwinkel, Dalil Ajouaou, Soufian Khattout, Dennis Stosic; Finn de Kock, Roan van Maasakkers.
Ingevallen: Daahen Bakir (36’), Jasper van Hees (36’), Zakaria Essanoussi (36’), Mads de Graaf (36’), Daan van Esdonk (46’) en Milan van der Westen (51’).

JVOZ O18 – Helmond Sport O18  5-5

De beginfase was compleet voor de thuisclub maar uit een vrije trap van Khalid El Arnouki kwam de O18 tegen de verhouding in op voorsprong (13’ ;0-1). Vijf minuten later kwamen de Zeeuwen langszij na verkeerd uitlopen van doelman Tom Santegoeds (18’ ;1-1), om nog een kwartier later op voorsprong te komen door een schot in de lange hoek (33’ ;2-1). Op slag van rust zorgde Dani Voigt voor de gelijkmaker (45’; 2-2), dit na voorbereidend werk van Stan Bouwens en Tarik Essakkati.

Na de hervatting brachten twee treffers van laatstgenoemde de O18 op een comfortabel lijkende 2-4 voorsprong. De Zeeuwen kwamen echter terug tot 4-4, tussendoor liet Stan Bouwens een levensgrote kans op 3-5 liggen. Invaller Miguel Gasparinho zorgde na een schitterende aanval voor de 4-5, maar de thuisclub uit Vlissingen zou nogmaals terugkomen. In blessuretijd reageerde doelman Tom Santegoeds niet adequaat genoeg bij een corner, om vervolgens voor de vijfde keer te worden gepasseerd.

Vitesse O15 – Helmond Sport O15  4-1

Het team van Charles Kazlauskas keek al vroeg tegen een achterstand aan op Sportpark Papendal als gevolg van slordige opbouw. Uit een vrije trap van Jorg Kuhn bracht Tuzairo Obia zijn team op gelijke hoogte. Voor de rust liepen de Arnhemmers uit naar 4-1, na de hervatting liet de O15 de mogelijkheden liggen om de spanning terug in de wedstrijd te brengen.