Academy / 17 september 2023

Helmond Sport O18 – Westlandia O18  6-2

De O18 kende een goede start tegen de gasten uit Naaldwijk. Tarik Essakkati raakte al na vijf minuten de (onderkant van de) lat, dit na een voorzet van Khalid El Arnouki. Twee minuten later zorgde laatstgenoemde (op bovenstaande foto) voor de openingstreffer met een schot van ruim twintig meter in de kruising (7’ ;1-0).
Gaandeweg de eerste helft vervlakte het Helmondse spel, met de gelijkmaker tot gevolg (27’ ;1-1). Kort voor rust kwam de O18 voor de tweede keer op voorsprong door een eigen goal van de gasten (39’ ;2-1), Tarik Essakkati was degene die de verdediging in verlegenheid bracht.

Halverwege de tweede helft (Lars Zonneveld maakte hierin zijn rentree na een langdurige blessue) resulteerde goed doorzetten van Stan Bouwens voor een verdubbeling van de voorsprong (63’ ;3-1). Tien minuten voor tijd kreeg invaller Cas Molenaar de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar in plaats daarvan kwamen de gasten dichterbij. De ingevallen doelman Wessel Brugmans (Tom Santegoeds had het veld geblesseerd verlaten) kon een vrije trap met behulp van de paal nog keren, maar was kansloos in de rebound (84’ ;3-2).

In de slotfase zou de O18 echter het verschil gaan maken. Nadat Tarik Essakkati twee kansen had gemist, scoorde invaller Miguel Gasparinho wel (89’ ;4-2). Door een tweede eigen goal van de gasten en een treffer van Tarik Essakkati werd het alsnog een flinke zege voor het team van Ruud Kaiser.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Tom Santegoeds; Declan Kleiboer, Aassim Farah, Tijn Landheer, Daan Kretschmer; Alto Gjoka, Julian Geerts, Khalid El Arnouki; Stan Bouwmans, Dani Voigt, Tarik Essakkati.
Ingevallen: Miguel Gasparinho (46‘), Lars Zonneveld (46‘), Wessel Brugmans (60‘) en Cas Molenaar (72‘).

Westlandia O16 – Helmond Sport O16  2-2

De O16 stond bij rust met 1-0 achter in Naaldwijk, tien minuten voor tijd zelfs nog met 2-0. Via treffers van de ingevallen Arouna Fofana en Elvi Zimuangana werd er alsnog een punt behaald.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Jayden van Dijk; Abdoul Seydou, Keano Kuijpers, Glenn van Dijen, Wessel van der Vliet; Hami Murt, Berk Budak, Thijmen van der Vliet; Jaden Janssen, Elvi Zimuangana, Keano Manders.

Helmond Sport O15 – FC Volendam O15  2-4

De O15 kende een vervelende start tegen “Het andere Oranje”. Na zes minuten leidde slecht uitverdedigen de eerste tegentreffer in, twee minuten later stond het zelfs al 0-2. Nadat het team van Charles Kazlauskas van kleur shirt had gewisseld (rood en oranje bleken toch te lastig van elkaar te onderscheiden) ging het stuk beter met de O15, al kan dat natuurlijk ook toeval zijn.
Goed storen op de Volendamse keeper van Dani van Hout (samen met Tuzairo Obia vormde hij voor rust de tweemansvoorhoede) zorgde ervoor dat laatstgenoemde de bal voor het intikken kreeg (17’ ;1-2). De bedrijvige Tuzairo Obia liet vijf minuten later de kans op de gelijkmaker overigens onbenut.

Via een snelle aanval over rechts waarbij linksback Juma Looijmans werd ‘overlopen’ werd de achterstand weer wat groter (29’ ;1-3). De O15 drong daarna flink aan, maar zag een treffer vanwege vermeend buitenspel worden afgekeurd. Daarnaast mocht Romano Gerrits een paar vrije trappen nemen vanuit kansrijke positie, maar kreeg de bal (net) niet tussen de palen.

De tweede helft begon op dezelfde wijze als de eerste, dodelijk balverlies in eigen verdediging resulteerde in een Volendamse treffer (42’ ;1-4). De O15 liet zich hierdoor niet ontmoedigen en ging de gasten diep op eigen helft vastzetten, mede vanwege het doorschuiven van centrale verdediger Romano Gerrits. Het resulteerde in een flink aantal grote kansen, maar Tuzairo Obia, Julian van der Goor en invaller Rafaël Arenas van Aerle lieten deze onbenut.
Uiteindelijk viel de aansluitingstreffer alsnog, in de rebound op een schot van Romano Gerrits kon Rafaël Arenas van Aerle het beslissende tikje geven (71’ ;2-4).

Via Tuzairo Obia en Aiden de Klerk (laatstgenoemde invaller speelde na rust in de aanval, Dani van Hout ging twee linies naar achteren naar de rechtsbackpositie) kreeg de O14 alsnog de kansen om meer loon naar hard werken te krijgen, maar moest uiteindelijk berusten in een nederlaag.

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie):
Finn Verhoeven; Milan Stawinski, Romano Gerrits, Jorg Kuhn, Juma Looijmans; Dani van de Wassenberg, Julian van der Goor, Chevez Sedoeboen, Raúl Swinkels; Dani van Hout, Tuzairo Obia.
Ingevallen: Fedde Westra (41’), Aiden de Klerk (41’) en Rafaël Arenas van Aerle (58’).

MVV O14 – Helmond Sport O14  0-4

De O14 kende een droomstart in Maastricht, al na 22 seconden kon Daahen Bakir op aangeven van Soufian Khattout zijn team op voorsprong brengen. Laatstgenoemde voorkwam daarna met een enorme verdedigende inspanning dat de thuisclub binnen een minuut weer langszij kwam.

Het team van Bram van Wijk domineerde vervolgens, en kwam via goals van Zakharia Essanoussi en Dennis Stosic op een comfortabele 0-3 op ruststand. Na de hervatting werd het Helmondse spel wat rommeliger, maar door invaller Roan van Maasakkers kreeg de score een nog vrolijker aanzien.

In de stand gaat de O14 nu op kop met 9 punten uit 3 wedstrijden, naaste achtervolger FC Eindhoven heeft een minder doelsaldo.

Opstelling Helmond Sport (4-4-2 formatie):
Jin Coolen; Cas Houtsma, Mads de Graaf, Thijs Gramser, Rayan Adegoke; Soufian Khattout, Dalil Ajouaou, Zakharia Essanoussi, Dennis Stosic; Finn de Kock, Daahen Bakir.

Helmond Sport O13 – Roda JC O13  0-2

De O13 kwam na vijf minuten spelen op achterstand, een vrije trap van dertig(!) meter ging onhoudbaar voor keeper Jelle Neele hoog het doel in. Laatstgenoemde werd kort voor rust voor een tweede keer gepasseerd bij een spelhervatting. Keeper Jelle Neele kon de corner weliswaar pareren, maar werd in de rebound verslagen.

Tussendoor had Helmond Sport het beste van het spel gehad, via spits Sem van Lieshout kreeg het de grootste kans op een verdiende treffer.
Na de hervatting werden de gasten steeds nadrukkelijker met de rug tegen de muur gezet. In deze totale omsingeling kreeg de O13 een handvol kansen, maar had het geluk niet aan zijn zijde. Daan Brouwers schoot tegen de lat, invaller Julian Lammers miste tot twee keer toe en ook Pepijn de Leest en Mila Deelen slaagden er niet in om een oververdiende treffer op hun naam te krijgen.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Jelle Neele; Dean Donlagic, Daan Brouwers, Pepijn de Leest, Zalyth Wau; Nahom Zeray Mihretab; Mila Deelen, Thijs Slegers; Tysheron Commijs, Sem van Lieshout, Quinn Sanders.