Academy / 19 september 2020

Wederom zege Helmond Sport Onder13

Na de 4-1 zege van vorige week op Fortuna Sittard, boekte de Onder13 wederom een overwinning. In Den Bosch won het team van trainer Glenda van Lieshout met 1-2 van de plaatselijke FC.

De eerste helft waren de ploegen qua veldspel aan elkaar gewaagd, maar de beste kansen waren voor Bosschenaren. Deze verzuimden echter om de voorsprong te pakken, waardoor er met een 0-0 stand werd gerust. 
Na de hervatting blijft de Onder13 taakgericht spelen, Yassin El Kadmiri zet zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Lang wordt hier niet van genoten want acht minuten later valt de gelijkmaker. Het slotstuk is voor Berk Budak, hij draait zich knap vrij en schiet van ver buiten de zestien knap raak.
De Onder13 kent met zes punten uit drie wedstrijden een prima seizoenstart. Zaterdag staat een thuiswedstrijd tegen NAC Breda op het programma.

Opstelling: Marcus van der Wielen, Abdoul Samad Seydou, Noah Schijven, Glenn van Dijen, Kaan Esilcimen, Sid van Hoof, Faas Hunnekens, Chevez Sedoeboen, Julian van de Goor, Berk Budak, Yassin El Kadmiri.
Ingevallen: Jaden Janssen, Keano Kuijpers en Finn Smulders (keeper).
Geblesseerd: Rafael Arenas van Aerle en Tijn van Deurzen.