Academy / 05 juni 2021

Na een gedwongen pauze van ongeveer acht maanden mochten de drie teams uit de Helmond Sport Academy weer aantreden voor (officieuze) duels. Het leverde evenzoveel overwinningen op, de zege van Helmond Sport O13 had overduidelijk de meeste glans.

Helmond Sport O13 – Fortuna Sittard O13  5-0

Het team van Glenda van Lieshout speelde een zeer overtuigende partij tegen de leeftijdsgenoten van Fortuna Sittard. Als er publiek uit Helmond aanwezig had mogen zijn, dat had zeker genoten. Nu waren alleen een aantal Limburgse chauffeurs, begeleiders etc. getuige van deze 'galavoorstelling' (na zo’n lange periode van geen jeugdvoetbal is enige overdrijving toegestaan).
"Player of the day” werd zonder enige twijfel Jaden Janssen, hij nam drie van de vijf treffers voor zijn rekening. Na tien minuten spelen zorgde de lange spits voor de openingstreffer, met een prachtige boogbal passeerde hij de te ver voor zijn goal staande Fortuna-keeper. Ook de tweede treffer van de wedstrijd kwam van zijn voet, al was zijn vrije trap beslist houdbaar.
De 2-0 ruststand was nog maar een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen, Yassin El Kadmiri, Abdoul Samad Seydou (normaliter rechtsback, maar bleek als rechtsbuiten ook uit de voeten te kunnen) en Rafael Arenas van Aerle hadden de score al verder kunnen opvoeren.

Na de rust probeerden de gasten wat vroeger de Helmondse opbouw te verstoren, maar veel meer dan wat optisch voordeel leverde dat niet op. De invallers Julian van de Goor en Tijn van Deurzen waren al dicht bij de 3-0; deze viel uiteindelijk uit een benutte strafschop van Rafaël Arenas van Aerle nadat Noah Schijven was vastgehouden binnen de beruchte lijnen. Jaden Janssen bekroonde zijn prima optreden met een snoeihard schot dat via de onderkant van de lat doel trof (67’ ;4-0), waarna het slotakkoord op naam kwam van Berk Budak (70’ ;5-0).

Opstelling Helmond Sport O13:
Finn Smulders; Keano Kuijpers, Noah Schijven, Kaan Eşilçimen, Glenn van Dijen; Sid van Hoof, Faas Hunnekens, Rafaël Arenas van Aerle; Yassin El Kadmiri, Jaden Janssen, Abdoul Samad Seydou.
Ingevallen: Marcus van der Wielen (keeper), Berk Budak, Chevez Seboeboen, Julian van de Goor en Tijn van Deurzen.

Deurne O15 – Helmond Sport O14  1-5

Het team van Nyron Wau had in Deurne geen kind aan de een jaar oudere tegenstanders. In deze zeer eenzijdige wedstrijd (gespeeld over 3x25 minuten) scoorden Taeke Captein (penalty), Noah Paolo, Samet Pandal en Dayen Geerts (2x). Twee aanwinsten voor komend seizoen, Stijn van Hoeck (afkomstig van sv Brandevoort) en Thijmen van der Vliet (rksv Nuenen) maakten alvast hun officieuze debuut voor Helmond Sport.

Helmond Sport O15 – Roda ’46 O15  4-1

Het duurde even voordat het team van Marc van de Ven afstand kon nemen van de amateurs van Roda ’46. Spits Julian Geerts zag zijn kopbal uit een corner van de lijn worden gehaald, Khalid El Arnouki trof de lat. Na ruim een half uur spelen kon Tarik Essakkati met een bal van achter zijn standbeen (en met hulp van de keeper uit Leusden) zijn team op voorsprong brengen. Nog in dezelfde minuut kwamen de gasten echter alweer langszij. Een tweede treffer van Tarik Essakkati zorgde toch voor een voorsprong bij rust, hij stond aan het einde van een fraaie combinatie.

Na de rust werd het te verwachten krachtsverschil nadrukkelijk zichtbaar. Invaller Thijs Joosten zorgde met een bijzonder mooi afstandsschot voor een marge van twee treffers, de eindcijfers kwamen tot stand door een eigen goal van een verdediger van Roda ’46 uit een voorzet van Julian Geerts.

Opstelling Helmond Sport O15:
Wessel Brugmans; Jayden Davelaar, Aassim Farah, Daan Raijmakers, Daan van der Linden; Merlijn Kuijpers, Khalid El Arnouki, Ties Mezenberg (aanv.); Aimar Balic, Julian Geerts, Tarik Essakkati.
Ingevallen: Tijn Willems (keeper), Thijs Joosten, Anouar Lemrini en Krijn Liefting.