Business / 23 november 2015

Fonville steekt Samen Leren met Helmond Sport in nieuw jasje

Sinds dit schooljaar is Playing for Success Helmond van naam veranderd. Vanaf augustus 2015 heet dit maatschappelijke project bij Helmond Sport ‘Samen leren met Helmond Sport’. Met de naamsverandering wil het project de samenwerking met Helmond Sport benadrukken, maar ook haar aanbod verder toespitsen op de Helmondse doelgroep.
Samen Leren met Helmond Sport is een samenwerking tussen Helmond Sport, Onderwijs en Welzijn. De leerlingen die deelnemen aan het programma worden uit hun dagelijkse schoolse omgeving gehaald  en krijgen hierdoor de rust en ruimte zichzelf te ontplooien. Het Lavans stadion biedt hiervoor dé inspirerende en vooral unieke leeromgeving. Het programma richt zich op cognitieve en sociaal-emotionele competenties, zoals zelfvertrouwen, motivatie en samenwerken.

Fonville heeft aangeboden de begeleiders van Samen Leren met Helmond Sport goed gekleed voor de dag te laten komen en heeft T-shirts en vesten voor hen verzorgd in samenwerking met J.V.D. Vrande Bedrijfskleding V.O.F.

“Fonville vindt het belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn. Het project Samen Leren met Helmond Sport spreekt ons erg aan, omdat de doelstellingen bijdragen aan de toekomst van de leerlingen. Zij hebben tenslotte de toekomst,” aldus Arno Bloks van Fonville.

IMG-20151110-WA0006.jpg
Arno Bloks en Bregje van de Vrande overhandigen de kleding aan voorzitter Hans Schapenk en Centrum Manager Janneke Perlo van Samen leren met Helmond Sport.