Helmond Sport / 16 april 2018

Robby Alflen komend seizoen hoofdtrainer van Helmond Sport

Helmond Sport heeft Robby Alflen aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Hij volgt komend seizoen Roy Hendriksen op. Alflen tekent een contract voor twee seizoenen bij Onze Club. Momenteel is de 49-jarige Utrechter nog actief als assistent-trainer bij Heracles Almelo.

Na de aanstelling van algemeen directeur Leon Vlemmings zet Helmond Sport met Alflen weer een stap naar de toekomst. “We zijn blij dat we met Robby snel een nieuwe trainer hebben kunnen aanstellen die goed bij de club past. Als volksjongen sluit hij goed aan bij volksclub Helmond Sport en heeft hij een stukje gezonde brutaliteit die we ook op het veld terug willen zien.
Verder heeft hij als voetballer op hoog niveau gespeeld en daarna stap voor stap zijn carrière opgebouwd als trainer”, aldus Leon Vlemmings.
“Met de aanstelling van Robby gaan we nu verder met de invulling van de selectie voor volgend seizoen.”

Als speler was Alflen actief op het hoogste niveau bij o.a. Ajax en FC Utrecht. Tijdens zijn carrière als trainer was hij vijf jaar werkzaam bij FC Utrecht, waaronder één seizoen als hoofdtrainer. De afgelopen tweeënhalf jaar was Alflen assistent-trainer bij Heracles Almelo.

“Voor mij was het duidelijk dat ik weer op eigen benen wilde staan als hoofdtrainer. Aan de gesprekken met Helmond Sport heb ik een erg goed gevoel overgehouden. Hierdoor was de keuze voor mij makkelijk en ga ik volledig voor deze mooie kans”, vertelt Robby Alflen.

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png