Business / 31 augustus 2015

Young Business Club Helmond Sport brengt een bedrijfsbezoek aan de Atlant Groep

Afgelopen vrijdag heeft de Young Business Club van Helmond Sport een bedrijfsbezoek gebracht aan de Atlant Groep gevestigd in Helmond

Werk met meerwaarde

Een grote groep mensen uit onze regio heeft behoefte aan hulp bij het vinden van werk. Mensen met een beperking en mensen die al een tijd niet (meer) werken. Mensen voor wie bij hun huidige werkgever geen plek meer is. Of die na ziekte naar een andere baan moeten uitkijken. De Atlant Groep levert een bijdrage aan hun arbeidsdeelname. Samen met gemeenten, UWV en bedrijven zorgen wij ervoor dat zoveel mogelijk van deze mensen duurzaam een passende werkplek kunnen vinden in het reguliere bedrijfsleven.

Een kort verslag van het bezoek:

Het bezoek begon op de productielocatie van de Atlant Groep gelegen aan de Heibloemweg 6 in Helmond hier werden we ontvangen door Edgar Verachtert ( Teamleider ) en Johan Smits ( Werkleider). Na een korte introductieronde ( een volledige bedrijfspresentatie zal nog volgen ) was het tijd om de productie in te gaan.

Aangekomen in de eerste productie hal was de verbazing groot z’n 180 medewerkers waren als een geoliede machine Maxi Cosi stoeltjes in elkaar aan het zetten. De stoeltjes werden gestructureerd in elkaar gezet iedere medewerker heeft zo zijn eigen taak. https://www.youtube.com/watch?v=WpucyaY9r6E bekijk hier een bedrijfsfilm van de Atlant hoe dit in zijn werk gaat.

Om te kunnen concurrentie met China aan te gaan en te WINNEN draait alles om efficiëntie werken. Zo worden alle grote kunststof onderdelen vervaardigt bij de buurman de firma DPI de geproduceerde kunststof onderdelen worden rechtsreeks van uit de fabriek aangeboden bij de productielijn in totaal vervaardigt de Atlant Groep zo in totaal 1.3 miljoen stoeltjes per jaar !!!

Na het bezoek aan het de productie locatie werd er gezamenlijk vertrokken naar het hoofdkantoor van de Atlant Groep gelegen aan het Montgomeryplein in Helmond. Hier werden hartelijk ontvangen René Niks. In korte maar bevlogen presentatie vertelde René over de fusie van de Atlant Groep, Werkplein en Werkgeversplein en alle daarbij behorende uitdagingen. Door de fusie moet het mogelijk worden om nog meer mensen met een arbeidsachterstand te helpen aan een nieuwe arbeidsplek. De kern van het nieuwe Werkbedrijf is om te luisteren naar de ondernemers wat voor medewerkers zij nodig hebben en deze te zoeken of op te leiden.

Na deze leerzame middag hadden de medewerkers van inclusief gezorgd voor een fantastisch 3 gangen keuze menu in het restaurant van de Atlant Groep genaamd inclusief. ( www.inclusiefhelmond.nl ) Na het dessert was de spanning te voelen bij onze leden!!! Het was tijd voor de kraker tegen NAC in het Lavans Stadion.

www.atlantgroep.nl