Maatschappelijk / 13 oktober 2014

Finale Helmond Sport Buurt League een groot succes!

Afgelopen vrijdag vond de finale van het maatschappelijke project de Helmond Sport Buurt League plaats. De finale werd gespeeld in het Lavans Stadion. Alle deelnemende teams waren aanwezig om voor de laatste keer tegen elkaar te voetballen tijdens deze editie van de Buurt League.

De Buurt League is opgericht om jongeren tussen de 12 en 16 jaar aan het sporten te krijgen en ze maatschappelijk betrokken te maken. Aan het project deden maarliefst zeven wijken mee. Het ging in dit project niet (alleen) om de sportieve prestaties. Er werden daarom prijzen uitgereikt aan de ploegen met de hoogst beoordeelde buurtbijdrage, de Fair Play prijs, de voetbalprijs en een trofee aan de ploeg die het hoogst scoorde op de genoemde onderdelen samen.

De winnaar van het onderdeel voetbal is Noord 1 geworden. Het team van wijk Noord stond al bijna het gehele seizoen bovenaan en wist ook in de finale aan het langste eind te trekken. De prijs voor de hoogst beoordeelde buurtbijdrage is het team van wijk Oost geworden. Wijk West ging aan de haal met de Fair Play prijs door zich om een sportieve manier te presenteren om- en tijdens wedstrijden. De overall prijs zou uitgereikt worden aan Noord 1. Zij scoorden het best op alle onderdelen tezamen.

De Helmond Sport Buurt League is opgezet door Helmond Sport, stichting JIBB, de LEVgroep en diverse wijkraden. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers betrokken geweest bij het project, zoals teambegeleiders, scheidsrechters en andere betrokkenen. Ook speelden ondersteuners van het project als het Oranje Fonds, de Rabobank, Bergopwaarts, WoCom, Woonpartners, Volksbelang, Vlisco, Gemeente Helmond en Sterk Reclamebureau een belangrijke rol.