Onze websites

Helmond Sport / 28 mei 2018

Helmond Sport en NAC Breda starten samenwerking

Helmond Sport gaat per direct een samenwerking aan met NAC Breda. Beide clubs hebben de intentie uitgesproken om de komende vier seizoenen met elkaar op te trekken op het gebied van talentontwikkeling. Hierdoor krijgen per seizoen twee tot vier spelers van NAC de mogelijkheid om zich bij Helmond Sport verder door te ontwikkelen in de Jupiler League. Diego Snepvangers en Bodi Brusselers zijn de eerste twee spelers die per direct de overstap maken naar Onze Club.

Succesvol verleden
De samenwerking tussen NAC en Helmond Sport komt niet uit de lucht vallen. Al sinds enkele jaren hebben beide clubs goede ervaringen met elkaar als het gaat om het (ver)huren van spelers. Onder andere Mounir El Allouchi (verhuurd aan Helmond Sport van begin 2014 tot medio 2016) en de vorig seizoen verhuurde Grad Damen zijn hier goede voorbeelden van. Beide spelers hebben aangetoond dat verhuur een win-win situatie voor de clubs op kan leveren.

Door de officiële samenwerking krijgt Helmond Sport de beschikking over talentvolle spelers die een directe versterking voor de selectie betekenen en daarmee van toegevoegde waarde kunnen zijn voor prestatieverbetering op de korte termijn. NAC krijgt op haar beurt de mogelijkheid om talenten een extra platform te bieden met een hogere weerstand, waardoor een aantal talenten zich sneller door kunnen ontwikkelen.

Win-win
Leon Vlemmings, Algemeen Directeur Helmond Sport, is blij met de samenwerking: "Helmond Sport is volop in ontwikkeling en heeft door de komst van het nieuwe stadion, dat in 2023 wordt opgeleverd, een mooie toekomst voor zich waarin samenwerken en verbinden twee belangrijke pijlers zijn. In het kader van onze toekomstvisie is het ook belangrijk om te kijken naar de prestaties van 'vandaag'. Wij kunnen naast scouting momenteel geen spelers uit onze jeugdopleiding inpassen in het eerste elftal. Om op de korte én lange termijn steeds beter te presteren is samenwerken met NAC voor ons daarom een mooie kans. Wij kunnen NAC helpen bij het verder doorontwikkelen van hun talenten en ondertussen onze selectie van een kwaliteitsimpuls voorzien. Een win-win voor beide clubs dus."

Hans Smulders, technisch directeur van NAC Breda, ziet ook louter voordelen: "Bij NAC zetten we al enige tijd flink in op de individuele ontwikkeling van onze spelers. Per speler werken we met een persoonlijk ontwikkelingsplan, waarin we de ontwikkeling van de speler vanuit meerdere specialisaties in de gaten houden en met name kijken naar de vervolgstappen die de speler moet zetten om de gezamenlijke doelen te bereiken. Voor sommige van onze grotere talenten komt de stap naar het eerste van NAC nog nét iets te vroeg, maar is het wel zaak dat zij onder de juiste weerstand geprikkeld worden zich door te ontwikkelen."

"Wij zijn dan ook erg blij dat we de samenwerking met Helmond Sport officieel hebben bekrachtigd. Het is een mooie club en ze hebben inmiddels een goede voetbalvisie ontwikkeld om door te groeien. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking op de lange termijn een win-win situatie oplevert voor beide clubs."