Helmond Sport / 16 mei 2023

In de laatste wedstrijd van het seizoen 2022-2023 treft Helmond Sport PEC Zwolle. De gedachten van de wat oudere fans zullen ongetwijfeld teruggaan naar twintig jaar geleden, ook toen vormde de confrontatie tussen deze ploegen de afsluiting.

De belangen waren toen echter wat groter dan nu. De Zwollenaren kunnen (afhankelijk van het resultaat van Heracles Almelo tegen Jong Ajax) weliswaar vrijdagavond kampioen worden van de Keuken Kampioen Divisie, maar het belangrijkste doel (promotie) is al binnen. Spelen in de eredivisie was ook de inzet van de wedstrijd op 19 juni 2003. In de nacompetitie (toen nog in de vorm van een poule van vier teams, waarvan een uit de eredivisie) stond op de laatste speeldag FC Zwolle vs. Helmond Sport op het programma. Onze Club had aan een gelijkspel genoeg om te promoveren, de Blauwvingers zouden dan degraderen. Tot een kwartier voor tijd stond Helmond Sport inderdaad op voorsprong, maar mede door toedoen van scheidsrechter Luinge kwam daar verandering in. Om onduidelijke redenen liet hij een vrije trap van de thuisclub overnemen, welke vervolgens rechtstreeks in het doel belandde. Helmond Sport verloor uiteindelijk nog (4-1), net zoals het dit seizoen ook de punten in Zwolle achter moest laten (1-0). Thomas van den Belt, volgend seizoen in de eredivisie uitkomend voor kampioen Feyenoord, werd de matchwinnaar. Met zijn zestien goals staat de middenvelder derde op de topscorerslijst van de KKD, bovenaan dit klassement staat met 21 treffers Zwolle-spits Lennart Thy.

Helmond Sport wil samen met haar supporters en zakelijke partners het seizoen op een prachtige manier afsluiten. Hopelijk met een goed resultaat tegen promovendus PEC Zwolle. Voorafgaand aan de wedstrijd is er een mooie sfeeractie. Onze shirtsponsor BetCity heeft een prachtige vuurwerkshow ter beschikking gesteld tijdens de opkomst van de spelers. Kom daarom op tijd naar het stadion, geniet van het vuurwerk en zing ‘Vur Welleke Club Bende Gai’ uit volle borst mee. Op naar een mooi einde van seizoen ‘22/’23!

IMG_6644 (1).jpg