Helmond Sport / 24 november 2020

Helmond Sport gaat vrijdagavond proberen om zijn tweede thuiszege op rij te boeken. In het SolarUnie Stadion is Jong PSV de tegenstander, de Eindhovenaren staan een plaats hoger op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. De wedstrijd begint om negen uur.

Jong PSV wordt voor het tweede seizoen op rij getraind door de man op bovenstaande foto Peter Uneken. De nu 48-jarige Drent sloot elf jaar geleden zijn bijzonder lange loopbaan als profvoetballer af bij Helmond Sport. Zijn eerste van in de in totaal maar liefst 430 wedstrijden in het betaalde voetbal dateert van augustus 1993. Hij maakte toen onderdeel uit van de verdediging van FC Emmen in de ontmoeting met RBC Roosendaal. Na zes jaar Emmen volgde acht jaar FC Den Bosch, waarvan drie seizoenen in de eredivisie. Ter afsluiting stond hij twee seizoenen bij Helmond Sport onder contract, waar hij als centrale verdediger achtmaal scoorde.

Zijn carrière als (jeugd-)trainer begon bij FC Den Bosch, via NEC kwam hij zes seizoenen geleden in de jeugdopleiding van PSV terecht.  Bij Jong PSV wordt hij geassisteerd door Helmonder Wilfred Bouma, die ook als speler een verleden heeft bij de jeugdopleiding van PSV. De nu 42-jarige Bouma begon met voetballen bij het Helmondse Rood Wit’62, om vervolgens te eindigen als 37-voudig international. In de zomer van 2013 werd op 35-jarige leeftijd zijn aflopende contract bij PSV niet meer verlengd. In afwachting van een nieuwe club (die er niet meer zou komen) maakte hij met Helmond Sport de afspraak om mee te komen trainen, maar bij het zien van het kunstgrasveld besloot hij onmiddellijk om daarvan af te zien.

Niet alleen in de trainersstaf, maar ook op het veld heeft Jong PSV een geboren Helmonder in de gelederen. Centrale verdediger Mees Kreekels speelt al elf jaar in de jeugd van PSV, zijn vader Bertram en grootvader Lambert hebben een verleden bij Helmond Sport. Laatstgenoemde overleed in april, als topscorer aller tijden (78 treffers) van Onze Club.