Helmond Sport / 20 maart 2018

Helmond Sport zet handtekening onder overeenkomsten sport-en (be)leefcampus De Braak

De handtekeningen onder de plannen voor de nieuw te bouwen sport-en (be)leefcampus op De Braak staan. Vanmiddag werd op het Dr. Knippenbergcollege de samenwerkingsovereenkomst door alle partijen getekend.

Op 31 oktober 2017 werd in de gemeenteraad ingestemd met de plannen voor de nieuwe campus. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om concrete afspraken te maken tussen de verschillende partijen. Vandaag werd de samenwerkingsoverkomst ondertekend door de gemeente Helmond en OMO Scholengroep, Helmond Sport, Stichting Belangen Helmond Sport, voetbalclubs MULO en Helmondia, JVDI de Fysioclub.

Voor Helmond Sport heeft voorzitter Philippe van Esch zijn handtekening gezet onder twee documenten. Enerzijds voor de samenwerking tussen de gemeente en alle betrokken partijen rondom de campus. Anderzijds voor de afspraken met de gemeente omtrent het nieuwe stadion. Na afloop van de ondertekening kregen alle partijen een deel van een kampioensschaal uitgereikt door kunstenaar Rocco Verdult. Dat deel werd direct weer teruggeven om straks op de nieuwe campus een mooie plek te geven. 

Na het goede nieuws in oktober vorig jaar, is dit wederom een belangrijke en mooie stap voor Onze Club. “Wij zijn hier vanzelfsprekend erg blij mee. Nu de inkt is opgedroogd kunnen we samen invulling gaan geven aan dit unieke plan. De toekomst ziet er daarmee rooskleurig uit voor zowel de stad Helmond als Helmond Sport”, aldus voorzitter Philiipe van Esch.