Helmond Sport / 17 maart 2023

Helmond Sport gaat vanavond proberen om een vervolg te geven aan een fraaie reeks thuiswedstrijden. De laatste drie werden gewonnen, in de laatste zes werd er niet verloren wat al sinds december 2016 niet meer is voorgekomen.

De laatste overwinning op tegenstander Telstar dateert overigens al van december 2015. Ook nu zal het geen gemakkelijke opgave worden, de 'Witte Leeuwen' staan op een elfde plaats. De achterstand op een positie die in de eindklassering recht kan geven op de playoffs bedraagt slechts twee punten, een prima uitgangspositie voor een BVO die dit seizoen met een erg kleine begroting moet werken.

Trainer Bob Peeters kiest in deze openingswedstrijd voor de vierde periode voor dezelfde basis als vorige week bij de eclatante 3-0 zege op Jong PSV. “Never change a winning team”, maar dit heeft wel de consequentie dat Peter van Ooijen wederom op de bank begint. Bij Telstar ook een routinier op de bank, namelijk spits Glynor Plet.

Opstelling Helmond Sport (4-2-3-1 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Mees Kreekels, Flor Van den Eynden, Gabriël Çulhacı; Lukas Vankerkhoven, Elmo Lieftink; Eros Maddy, Martijn Kaars, Arno Van Keilegom; Jelle Goselink.
Op de bank: Peter van Ooijen, Tom Beugelsdijk, David Mistrafović, Wassim Essanoussi, Jafar Arias, Marcus Scholten, Emir Terzi, Gaétan Bosiers, Robin Mantel en Ahmed Azmi (keepers).
Afwezig: Håkon Lorentzen, Jarno Lion, Bryan van Hove, Michael Chacón, Dylan van Diepen en Robin van der Meer.