Onze websites

Maatschappelijk / 18 april 2014

Ruim 100 jongeren bij kick-off Helmond Sport Buurt League

Het was gisteren een hele happening in het Lavans Stadion: ruim 100 jongeren uit zeven verschillende wijken namen deel aan de kick-off van de Helmond Sport Buurt League, de straatvoetbalcompetitie waarbij het niet alleen draait om sportieve prestaties maar ook om maatschappelijke doelen. 

De wijken Dierdonk, Stiphout-Warande, Rijpelberg, West, Oost, Binnenstad en Noord (zelfs met twee teams) zullen het van april tot en met oktober tegen elkaar gaan opnemen. De wedstrijden van de competitie worden in de eigen wijk gespeeld, op bijvoorbeeld een trapveldje, parkeerplaats of Cruyff Court. De punten zijn niet alleen maar te behalen door het winnen van wedstrijden. Zo zullen de deelnemers zogenaamde buurtbijdragen, activiteiten voor hun wijk uitvoeren, waar zelfs de meeste punten mee te behalen zijn.

De Helmond Sport Buurt League wordt georganiseerd door Helmond Sport Samen, JIBB en LEVgroep. Daarnaast zijn er nog veel meer partijen bij het project betrokken om dit mogelijk te maken. De volgende (gezamenlijke) speelronde staat gepland op maandag 5 mei, in het centrum van Helmond.


sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png