Onze websites

Maatschappelijk / 03 juni 2013

Succesvol Vlisco G-voetbalweekend 2013

Afgelopen weekend vond bij RKSV Mulo de 6de editie plaats van het Vlisco G-voetbalweekend. Dit jaar was Vlisco Netherlands B.V. voor de eerste keer hoofdsponsor van dit evenement.  
Ongeveer 130 deelnemers met een verstandelijke of lichamelijke beperking verzamelden zich bij Mulo om twee dagen lang fanatiek te voetballen. Iedere deelnemer ontving namens Helmond Sport een tenue (shirt, broek, sokken) en een bal. Deze mochten ze na afloop van het weekend mee naar huis nemen.

Op zaterdag werden 10 spelonderdelen van Voetbal City -een echte voetbalstad- doorlopen waar vooral het samen bezig zijn centraal stond. Iedereen was fanatiek bezig en genoot zichtbaar van de verschillende onderdelen. Na afloop van Voetbal City stonden de voorrondes van de penalty bokaal op het programma. Iedere deelnemer mocht proberen een penalty te scoren bij keeper Guus Kok (VVV/Helmond Sport A1). Uiteindelijk kwalificeerden de drie beste per team zich voor de finale.

Zondagochtend stond iedereen weer enthousiast klaar voor de tweede dag. Na een warming-up kwam een gedeelte van eerste elftal van Helmond Sport voor een speciale clinic. Onder leiding van trainers Eric Meijers, Mario Verlijsdonk en Rein van Duijnhoven genoten alle deelnemers zichtbaar van hun aanwezigheid.

Na de lunch werden alle deelnemers en ouders verwacht in het Lavans Stadion. De deelnemers mochten hier een aantal wedstrijdjes spelen tegen elkaar. Het publiek kreeg een aantal prachtige doelpunten te zien.

Het programma in het stadion werd afgesloten met de finale van het penalty schieten. Er waren nog 30 kinderen over die samen gingen strijden om de titel “penalty koning Vlisco G-voetbalweekend 2013”. Jaimy Watt (VVV/Helmond Sport A1) stond zondagmiddag op doel.  Uiteindelijk werd Rick van Tuijl de winnaar. De nummer twee was Kim van Rens en Emma Drouen eindigde op de derde plek.

Het Vlisco G-voetbalweekend 2013 eindigde met de prijsuitreiking. Het was uiteindelijk een top weekend waarbij iedereen met een grote glimlach naar huis ging.

Helmond Sport bedankt alle sponsoren, deelnemers en vrijwilligers, mede dankzij jullie was het weer een onvergetelijk weekend.

Foto's Rene Verschuren:

 

Foto's: Harrie van der Sanden

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png