Maatschappelijk / 28 juli 2014

Teamcoaches (m/v) gezocht per augustus voor Helmond Sport Buurt League

Vind jij het leuk om een team van jongeren tussen de 12 en 16 jaar te begeleiden en te motiveren? Word dan teamcoach van de Helmond Sport Buurt League!

De Helmond Sport Buurt League is een spannende straatvoetbalcompetitie die niet alleen draait om de sportieve prestaties van het team maar ook om de maatschappelijke doelen. Gemiddeld eens in de drie weken van april t/m oktober (met uitzondering van schoolvakanties) voetballen verschillende wijkteams uit Helmond tegen elkaar. De deelnemers verdienen daarnaast ook punten door middel van Fair Play en in de vorm van buurtbijdragen. Een buurtbijdrage is een activiteit waarbij het team iets terug doet voor de wijk.

Er doen acht teams mee aan de Helmond Sport Buurt League, afkomstig uit zeven wijken (Stiphout-Warande, Dierdonk, Rijpelberg, West, Oost, Binnenstad en Noord 2x). De Helmond Sport Buurt League is dit jaar voor het eerst van start gegaan.

Wat wordt verwacht van een teamcoach?
- Het motiveren en informeren van jongeren omtrent de wedstrijden die worden gespeeld. De teamcoach is bij alle wedstrijden aanwezig om zijn/haar team te coachen. De wedstrijden worden op vrijdag van 17.00 – 18.00 uur of van 18.00 – 19.00 uur gespeeld.
- Het stimuleren van jongeren om een buurtbijdrage uit te voeren (en hier ook bij aanwezig zijn). Een buurtbijdrage kan bijvoorbeeld plantenbakken in de wijk opknappen zijn. Ieder team voert per jaar drie buurtbijdragen uit.
- Je zult ongeveer 2 uur per week, gedurende een half jaar aan tijd kwijt zijn.
- Teambegeleiders hebben een connectie met de wijk of het team.

Wat krijg je er voor terug?
- Een stuk waardering en betrokkenheid van het team
- Je doet iets terug voor een wijk in Helmond
- Een informatiebijeenkomst en extra begeleiding vanuit Helmond Sport als het gaat over ‘hoe coach je een team’
- Een nieuw netwerk, je komt gedurende de competitie andere coaches/teams tegen
- Drie uitnodigingen voor een thuiswedstrijd van Helmond Sport

Meer weten?
Kijk op Facebook.com/BuurtLeague of de website van Helmond Sport voor meer informatie. Wil je graag meer informatie ontvangen of je aanmelden als teamcoach? Stuur dan een mail naar info@helmondsport.nl of bel naar 0492-524721. Het is altijd mogelijk om een keer met een van de huidige teamcoaches mee te kijken.

Over Helmond Sport Samen – Helmond Sport Buurt League:
Helmond Sport staat middenin de samenleving en vindt het belangrijk om iets terug te doen. Niet alleen een keer per twee weken op het veld, maar ook doordeweeks in de regio Helmond en rondom het Lavans Stadion. Om een relevante bijdrage te kunnen leveren heeft Helmond Sport gekeken wat er speelt in de regio en waar ze van betekenis kan zijn. Dit heeft geresulteerd in verschillende maatschappelijke projecten die onder de vlag van Helmond Sport Samen vallen, waaronder de Helmond Sport Buurt League. De Helmond Sport Buurt League is een initiatief van Helmond Sport Samen en wordt georganiseerd in samenwerking met LEVgroep, JIBB en diverse wijkraden. Het project wordt ondersteund door: Oranje Fonds, Rabobank, Bergopwaarts, WoCom, Woonpartners, Volksbelang, Vlisco, Gemeente Helmond, Sterk Reclamebureau en SDK.