Helmond Sport / 15 oktober 2020

Wederom een titelkandidaat op bezoek

Na Cambuur treft Helmond Sport in het SolarUnie Stadion wederom een club die zichzelf dit seizoen bij voorkeur terugzag in de eredivisie. De Graafschap stond, net zoals Cambuur, bij het afbreken van de competitie afgelopen seizoen op een positie die recht gaf op directe promotie. Het stopzetten gebeurde overigens net voorafgaand aan de wedstrijd De Graafschap – Helmond Sport.

De ontmoeting in Helmond (met Jordy Thomassen op de bank bij de gasten) werd door de Superboeren gewonnen (1-2), de winnende treffer viel pas in de slotfase. Een kopbal van invaller Jasper van Heertum besliste de wedstrijd, net na rust had Ralph Seuntjens de blauw-witten op voorsprong gebracht. Het was een van zijn 16 treffers in 28 wedstrijden, nu staat zijn teller op drie. Momenteel is de 31-jarige Bredanaar bezig aan zijn dertiende achtereenvolgende seizoen in het betaalde voetbal. Zijn loopbaan begon bij het inmiddels ‘verdwenen’ RBC Roosendaal, en voerde verder via FC Den Bosch, Telstar en VVV Venlo. Bij laatstgenoemde club beleefde de lange spits in het seizoen 2015-2016 zijn meest productieve periode, met maar liefst 28 goals.

Clubtopscorer in dit nog prille seizoen is evenwel middenvelder Elmo Lieftink. Deze 26-jarige, van Go Ahead Eagles afkomstige middenvelder is een van de vele versterkingen in de zeer brede selectie van trainer Mike Snoei. Andere aanwinsten zijn keeper Rody de Boer (gehuurd van AZ), Rick Dekker (ex-PEC Zwolle), Joey Konings (ex-Heracles Almelo), Julian Lelieveld (ex-Vitesse), Johnatan Opoku (ex-VVV Venlo) en Danny Verbeek (ex-FC Den Bosch).

Laatstgenoemde had ook zijn aandeel in de 3-1 oefenwinst die De Graafschap in de voorbereiding boekte op Helmond Sport. Andere treffers in de toen ook al lege Vijverberg kwamen op naam van Roland Baas en de Griekse spits Ioannis Mystakidis.

De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 2 of te beluisteren via de stream http://irhs.caster.fm.