05 mei 2023
Helmond Sport 1-1 VVV-Venlo
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport krijgt te weinig tegen VVV-Venlo

Helmond Sport heeft vanavond in het GS Staalwerken Stadion gelijkgespeeld tegen VVV-Venlo. Hiermee kreeg het team van Bob Peeters overigens niets te veel, in dit aantrekkelijke duel zou een Helmondse zege op basis van het vertoonde spel zeker niet onverdiend zijn geweest.

VVV_Maddy2.jpgDe eerste grote Helmondse doelkans werd gemist door Eros Maddy.

In de basis was in vergelijking met vorige week in en tegen Den Haag niets veranderd, al waren Elmo Lieftink, Håkon Lorentzen en Bryan Van Hove (die na de rust in het veld kwam) weer teruggekeerd in de selectie. Helmond Sport begon prima aan de wedstrijd, met een hoofdrol van Martijn Kaars. De clubtopscorer neemt sinds enige tijd de negen-en-een-half positie in, oftewel net achter spits Jelle Goselink.

VVV_Goselink.jpgJelle Goselink wederom in de spits.

Ook vanaf deze iets meer teruggetrokken positie dan waar je deze spits-pur-sang zou verwachten, was hij wederom met afstand de gevaarlijkste Helmondse aanvaller. Binnen tien minuten viel hij op met resp. een slim hakje op Eros Maddy, een door een VVV-verdediger geblokkeerd schot, een goede loopactie (maar niet bereikt door Arno Van Keilegom) en een prachtige steekpass op Eros Maddy (die vrij voor doelman Ennio van der Gouw miste).

VVV_Publiek2.jpgHet publiek kwam aan zijn trekken vanavond.

Het duurde even voordat de gasten daar iets tegenover konden zetten. Halverwege de eerste helft ging de eerste Venlose doelpoging (schot Kees de Boer) naast, een paar minuten later zorgde Mitchell van Rooijen met een deviatie ervoor dat een schot van zijn ploeggenoot Levi Smans naast ging. Mike Havekotte moest wel in actie komen bij een schot van spits Sven Braken en een kopbal van Levi Smans. De Helmondse doelman verrichtte zijn belangrijkste redding bij een inzet vanaf een paar meter van Souleyman Allouch.

VVV_VandenEynden.jpgFlor Van den Eynden leidde onbedoeld de 0-1 in.

Laatstgenoemde werd even later gewisseld voor de Venlose clubtopscorer Nick Venema. Ook bij Helmond Sport kwam er een nieuwe aanvaller binnen de lijnen, de wissel Jafar Arias voor Jelle Goselink komt vaker voor. Twee minuten later gebeurde er iets wat veel minder vaak voorkomt, namelijk een grote fout van centrale verdediger Flor Van den Eynden. Zijn ‘dodelijk’ balverlies aan Levi Smans gaf vervolgens Sven Braken een niet te missen kans (69’ ;0-1). De daaropvolgende wissel was er ook eentje uit het boekje, controlerende middenvelder Lucas Vankerkhoven werd vervangen door de zeer balvaardige Peter van Ooijen. Laatstgenoemde stond pas drie minuten in het veld toen zijn voorzet werd binnengekopt door Jafar Arias (75’ ;1-1).

VVV_Arias.jpgHoofdrol voor invaller Jafar Arias!

Een minuut daarvoor had Arias overigens nog een opgelegde kans laten liggen, en ook Martijn Kaars was nog dicht bij de niet onverdiende 2-1. Het bleef evenwel bij het al tiende gelijkspel in dit kalenderjaar.

VVV_juich.jpgBlijdschap na de gelijkmaker!

Opstelling Helmond Sport (4-2-3-1 formatie):
Mike Havekotte; Jarno Lion, Mees Kreekels, Flor Van den Eynden, Gabriël Çulhacı (46’ Bryan Van Hove); Lukas Vankerkhoven (72’ Peter van Ooijen), Michael Chacon; Eros Maddy, Martijn Kaars, Arno Van Keilegom; Jelle Goselink (66’ Jafar Arias).
Geel: Maddy (82' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: David Mistrafović, Wassim Essanoussi, Marcus Scholten, Emir Terzi, Gaétan Bosiers, Elmo Lieftink, Håkon Lorentzen, Robin Mantel en Ahmed Azmi (keepers).
Afwezig: Bram van Vlerken, Tom Beugelsdijk en Dylan van Diepen (allen geblesseerd).

VVV_VanOoijen.jpgGoede invalbeurt van Peter van Ooijen.