09 mei 2023
MVV Maastricht 0-1 Helmond Sport
Stadion De Geusselt

Helmond Sport wint oefenduel van MVV

Helmond Sport heeft vanmiddag in een (besloten) oefenduel in De Geusselt met 0-1 gewonnen van MVV Maastricht. De enige treffer in het lege stadion viel al erg snel. Na een interceptie van Kaïlé Auvray kon Håkon Lorentzen vanaf tien meter scoren (2’ ;0-1).

MVV_Lorentzen.jpg

De net van een blessure herstelde Håkon Lorentzen werd meteen de matchwinnaar!

Rechtsbuiten Kaïlé Auvray was één van de twee testspelers die in de basis begonnen. De pas achttienjarige buitenspeler speelt momenteel voor het beloftenelftal van het Amerikaanse Kansas City, en kwam recentelijk uit voor de nationale ploeg van Trinidad en Tobago in de CONCACAF Nations League tegen resp. de Bahama’s en Nicaragua.

MVV_Auvray.jpg

Kaïlé Auvray was een paar jaar actief in de jeugdopleiding van het Franse Lille.

Het duurde even totdat de andere testspeler, keeper Joey Korevaar, in actie kwam. Pas na een kwartier werd de thuisclub gevaarlijk, de doelman van Jong Sparta wist met zijn vuist redding te brengen.

MVV_Korevaar.jpg

Doelman Joey Korevaar doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord.

Verder was het Helmond Sport dat de kansen aaneen reeg. Bosiers, Arias en Auvray lieten echter na om de 0-2 op het werkende scorebord (mooie service voor het niet-aanwezige publiek) te zetten. Laatstgenoemde tekende ook voor de eerste kans na de hervatting, de kleinste man op het veld maakte aan de bal een goede indruk, balvaardig én snel.

MVV_Arias2.jpgVanmiddag geen treffer voor Jafar Arias.

De na de rust ingevallen Dylan van Diepen zag zijn lob vrij voor de keeper over het doel gaan, en ook Marcus Scholten liet tot twee keer toe na om de voorsprong te verdubbelen.

MVV_Scholten.jpgMarcus Scholten miste een paar kansen. 

Het laatste half uur werd het Helmondse overwicht wat minder, toen een viertal jeugdspelers (Tarik Essakkati, Julian Geerts, Aassim Farah en Lars Zonneveld) in het veld kwamen. Doelman Joey Korevaar moest nog een paar reddingen verrichten om zijn ploeg voor de gelijkmaker te behoeden, maar zelfs met nog maar drie spelers (David Mistrafović, Marcus Scholten en Emir Terzi) in het veld die dit seizoen minuten maakten in het eerste elftal, wist Helmond Sport dit oefenduel winnend af te sluiten.

MVV_Farah.jpg

Jeugdspeler Aassim Farah schuwde het duel bepaald niet.

Opstelling Helmond Sport:
Joey Korevaar; Emir Terzi, David Mistrafović, Gabriël Çulhacı (62’ Aassim Farah), Gaétan Bosiers (80’ Damian Koldenhof); Marcus Scholten, Elmo Lieftink (62’ Lars Zonneveld), Håkon Lorentzen (46’ Dylan van Diepen); Kaïlé Auvray, Jafar Arias (62’ Julian Geerts), Peter van Ooijen (62’ Tarik Essakkati).

MVV_Koldenhof.jpg

Damian Koldenhof was de laatste invaller aan Helmondse zijde. De verdediger traint dit jaar mee met de O18, maar is nog niet speelgerechtigd in de competitie.