12 mei 2023
FC Eindhoven 0-1 Helmond Sport
Jan Louwers Stadion

Verdiende zege in de Derby!

Helmond Sport heeft vanavond in het Jan Louwers Stadion met 0-1 gewonnen van FC Eindhoven. Het was al sinds oktober 2015 geleden dat Onze Club de derby van Zuidoost-Brabant op vijandelijke bodem wist te winnen.

EVV_Maddy.jpgEros Maddy zorgde voor de nodige dreiging

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen VVV-Venlo had trainer Bob Peeters een wijziging in de basis aangebracht. Op de linksback positie kreeg Bryan van Hove de voorkeur boven Gabriël Çulhacı. Rechtsback Bram van Vlerken was hersteld van een blessure, maar begon vanavond op de (zeer ruime) bank. 

EVV_VanHove.jpgBryan van Hove terug in de basis als linksback.

Het duurde maar liefst twintig minuten tot het eerste noemenswaardige moment in deze bijzonder tamme eerste helft. Jelle Goselink kwam bij toeval vrij voor het doel van Nigel Bertrams, maar zag zijn schot recht op deze keeper af gaan. Drie minuten later kwam de tweede Helmondse kans op de openingstreffer, ingeleid door een loopactie van de zoals altijd ijverige Martijn Kaars. Zijn voorzet werd echter door Arno Van Keilegom van dichtbij naast geschoten.

EVV_Kaars.jpgMartijn Kaars legde weer heel wat kilometers af. 

De tweede helft was nog geen minuut oud toen Helmond Sport (verdiend) op voorsprong kwam. Na een goede voorbereidende actie van Eros Maddy wist de volledig vrijstaande Jelle Goselink het net te vinden (46’ ;0-1). Dit leidde (uiteraard) tot vreugde bij de meegereisde Helmondse fans, maar dit ventileren door het gooien van al dan niet lege plastic glazen kan tegenwoordig niet meer door de beugel. Scheidsrechter Smit volgde het onlangs herziene protocol tot op de letter, er volgde dus wederom een pauze (nu in de vorm van een tijdelijke stillegging) van een kwartier.

EVV_Goselink_juich.jpgBlijdschap bij Jelle Goselink.

Toen de wedstrijd weer net was hervat, kwam Helmond Sport goed weg toen (de overigens prima spelende) Jarno Lion de bal met de hand leek mee te nemen in eigen strafschopgebied. Twee minuten later kreeg Youness Mokthar de kans op de gelijkmaker, maar daarna zakten de blauw-witten weer terug naar het (lage) niveau van voor de rust.

EVV_Bier.jpgBierglas tussen de tanden is nog wel toegestaan -)

Arno Van Keilegom en de ingevallen Jafar Arias lieten na om de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar echt spannend zou het desondanks niet meer worden. Vijf minuten in blessuretijd had Martijn Kaars nog de 0-2 eindstand op de voet, het zou geeneens geflatteerd zijn geweest.

EVV_Afloop.jpg

Vreugde na afloop!

Opstelling Helmond Sport (4-2-3-1 formatie):
Mike Havekotte; Jarno Lion (80’ Bram van Vlerken), Mees Kreekels, Flor Van den Eynden, Bryan van Hove (86’ Gabriël Çulhacı); Lukas Vankerkhoven (86’ Elmo Lieftink), Michael Chacon; Eros Maddy (80’ Peter van Ooijen), Martijn Kaars, Arno Van Keilegom; Jelle Goselink (67’ Jafar Arias).
Geel: Maddy (66’ ;onderbreken veelbelovende aanval).
Op de bank en niet ingevallen: Marcus Scholten, Emir Terzi, Gaétan Bosiers, Håkon Lorentzen, Dylan van Diepen, Robin Mantel en Ahmed Azmi (keepers).
Afwezig: Tom Beugelsdijk en Wassim Essanoussi (beiden geblesseerd).