21 april 2023
Helmond Sport 0-1 Heracles Almelo
GS Staalwerken Stadion

Helmond Sport krijgt te weinig tegen Heracles Almelo

Helmond Sport heeft vanavond een nipte nederlaag geleden tegen Heracles. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie domineerde het eerste half uur volledig, maar mocht uiteindelijk erg blij zijn dat het zonder puntverlies het GS Staalwerken Stadion kon verlaten.

Her_Peeters.jpg

Trainer Bob Peeters had in vergelijking met het (gewonnen) uitduel in Den Bosch een wijziging aangebracht in de basis, de geblesseerde Elmo Lieftink was op het middenveld vervangen door Michael Chacon. De meest in het oog springende verandering was evenwel een tactische. Bij een corner van de tegenpartij hield Helmond Sport maar liefst drie(!) spelers bij de middellijn, namelijk Maddy, Kaars en Van Keilegom. Bob Peeters had daarvoor gekozen om te voorkomen dat een aantal kopsterke verdedigers mee naar voren kwamen. Thomas Bruns wist echter slim gebruik te maken van de ontstane ruimte door zich aan de rand van het strafschopgebied op te stellen. Na een ditmaal kort genomen corner werd hij aangespeeld, zijn schot ging via Samuel Armenteros (zijn vijftiende treffer van het seizoen) in het doel (13’ ;0-1).

Her_VanVlerken.jpg

Mees Kreekels in duel met matchwinaar Samuel Armenteros.

Ook in het veldspel kwam Helmond Sport handen en voeten te kort om de zwart-witten af te stoppen. Voorafgaand aan de openingstreffer hadden Van Vlerken en Vankerkhoven al een gele kaart gekregen voor stevige overtredingen. Doelman Havekotte behoedde zijn team voor een grotere achterstand door een inzet van Thomas Bruns (nu ook vrijstaand, maar dan dichter bij het doel) knap te pareren.  

Her_Maddy.jpgEen actie van Eros Maddy leidde de Helmondse revival in. 

Na exact een half uur toonde Helmond Sport zich voor het eerst in de buurt van het vijandelijke doel, ingeleid door een solo van Eros Maddy op de achterlijn. Martijn Kaars had nog voor de rust de gelijkmaker op de voet, nadat Michael Chacon de bal had veroverd diep op de Heracles-helft. De Helmondse clubtopscorer zag zijn poging om de bal tussen de benen van Michael Brouwer te spelen echter mislukken.

Her_VanHove.jpgBryan Van Hove met het eerste Helmondse wapenfeit na de rust. 

Het zou de opmaat zijn voor een tweede helft waarin Helmond Sport het initiatief volledig naar zich toe trok. Na precies 39 seconden schoot Van Hove op doel, ook hier bracht de Heracles-doelman redding. Ook Martijn Kaars zag zijn afronding na een combinatie met Jelle Goselink gekeerd door dezelfde keeper. Het was meteen de laatste actie van Goselink, hij werd in de spits afgelost door Jafar Arias. Laatstgenoemde kopte zes minuten nadat hij in het veld werd gebracht uit een voorzet van Arno Van Keilegom net naast.

Her_Kaars.jpgMartijn Kaars speelde vanavond wederom achter de spits.

Het bleek de laatste kans te zijn op de oververdiende Helmondse gelijkmaker, ‘bijna-promovendus’ Heracles (gesteund door ongeveer zeshonderd fans die zich prima gedroegen) kwam zodoende met de schrik vrij.

Her_VanOoijen.jpgSlechts een kleine twintig minuten speeltijd voor Peter van Ooijen.

Opstelling Helmond Sport (4-2-3-1 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Mees Kreekels, Flor Van den Eynden, Bryan van Hove (83’ Jarno Lion); Lukas Vankerkhoven, Michael Chacon; Eros Maddy (83’ Gaétan Bosiers), Martijn Kaars, Arno Van Keilegom (76’ Peter van Ooijen); Jelle Goselink (61’ Jafar Arias).
Geel: Bram van Vlerken (3' ;neerhalen tegenstander) en Lukas Vankerkhoven (10' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: David Mistrafović, Wassim Essanoussi, Marcus Scholten, Emir Terzi, Robin Mantel en Ahmed Azmi (keepers).
Afwezig: Gabriël Çulhacı (geschorst), Tom Beugelsdijk, Elmo Lieftink, Håkon Lorentzen en Dylan van Diepen (allen geblesseerd).