Helmond Sport / 20 augustus 2018

“De supporters van Helmond Sport zijn vergelijkbaar met die van NAC”

Na opa Toon en vader Geert is Bodi de derde generatie van de familie Brusselers die het tot profvoetballer heeft geschopt. De 19-jarige middenvelder is dit seizoen op huurbasis actief voor Onze Club. “Helmond Sport heeft me al in het eerste gesprek overtuigd.”

Op 17-jarige leeftijd maakte Brusselers zijn debuut voor NAC Breda, de club waar hij nog altijd onder contract staat. Dat werd een debuut om niet snel te vergeten. “Ik stond net zeven minuten in het veld en toen maakte ik direct mijn eerste doelpunt. Dat was een prachtig moment”, begint de middenvelder.

Zware periode
Na zijn debuut kwam hij nog vijfmaal in actie voor NAC, totdat het noodlot toesloeg. “Na die periode raakte ik geblesseerd. Eerst aan mijn rechterenkel, vervolgens mijn linker. Daarna brak ik mijn pols en ik heb dat seizoen ook nog eens mijn hamstring afgescheurd. Dat was mentaal een hele zware periode.” Toch sloeg de jongeling zich erdoorheen. “Aan stoppen heb ik geen seconde gedacht. Ik heb altijd in mijn hoofd gehouden dat het goed ging komen. Ik was pas zeventien jaar en de stap van de A1 naar het eerste was geen kleine. Mijn lichaam kon dat op dat moment nog niet helemaal aan denk ik.”

Keuze voor Helmond Sport 
Brusselers kwam er weer bovenop en mocht vorig seizoen zijn debuut maken in de eredivisie. Zo stond hij onder andere in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord op het veld. Nu is het aan de middenvelder om de volgende stap te zetten in zijn loopbaan. “Aan het einde van het vorige seizoen ben ik met NAC om tafel gegaan om te kijken wat het beste was voor mij. We waren het er beide over eens dat een verhuurperiode dat was.”

Ondanks interesse van andere clubs viel de keuze op Helmond Sport. “Na mijn eerste gesprek met Robby Alflen was het voor mij al duidelijk. Het is een trainer die recht voor zijn raap is en kijk heeft op het spelletje. Zijn speelwijze spreekt me aan. Daarnaast is het een fijne man om mee samen te werken. Bij hem weet je waar je aan toe bent. Dat heb ik op dit moment nodig om me te ontwikkelen.”

Ontwikkelingbodi.jpg
Bij Helmond Sport wil Brusselers zich ontwikkelen tot een completere voetballer. “Het is voor mij belangrijk om veel minuten te maken en beter te worden. Ik wil belangrijk zijn voor de ploeg. Daarnaast wil ik samen met het team leuk voetbal op de mat leggen.”

Dat laatste kwam er afgelopen vrijdag tegen FC Dordrecht nog niet helemaal uit, erkent ook onze nummer 10. “De eerste wedstrijd wil je altijd winnen, maar dat zat er niet in. Aanvallend brachten we te weinig. Daarentegen stond de verdediging wel goed. Vanuit die goede verdediging, moeten we nu ook kansen gaan creëren en aanvallend meer laten zien. Ik weet zeker dat het erin zit. We hebben een leuke en goede groep, die er echt voor wil gaan.”

Kansen tegen FC Twente
Aanstaande vrijdag wacht met FC Twente een pittige tegenstander. “Dat het geen makkelijke wedstrijd gaat worden, lijkt me duidelijk. Maar ik zie wel kansen. We hebben er enorm veel zin in. FC Twente is een ploeg die wil voetballen, daardoor zal er veel ruimte achter de verdediging ontstaan. Daar moeten we van zien te profiteren. Al moet ons spel aan de bal dan wel een stuk verzorgder zijn dan tegen FC Dordrecht.”

Steun van het publiek
Tijdens de wedstrijd tegen FC Twente kan de steun van het thuispubliek net dat beetje extra geven om de punten in Helmond te houden. “Natuurlijk hoop ik op een uitverkocht huis, maar de realiteit zal anders zijn. Dat is iets wat wij zelf moeten opbouwen. Als wij leuk voetbal laten zien en resultaat halen, dan gaat het stadion zich vanzelf vullen.”

In Dordrecht stonden de fans negentig minuten lang achter Onze Club. Dat viel ook Brusselers op. “Ze zeggen altijd dat NAC geweldige supporters heeft, en dat is ook zeker zo. Maar ik vond het vrijdag wel te vergelijken met de fans van NAC hoor. Natuurlijk zijn de aantallen minder, maar qua fanatisme is het vergelijkbaar. Ze hadden negentig minuten de overhand in het stadion. En na de wedstrijd werden we met een staande ovatie onthaald, en dat terwijl we echt niet goed hebben gespeeld. Samen met de fans kan dit wel eens een heel mooi seizoen worden.”

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png