Helmond Sport / 06 december 2012

Arne van Geffen tekent contract bij Helmond Sport

In de week dat eerder Charles Kazlauskas, Wouter van der Steen en Daniël Guijo-Velasco hun contracten verlengden bij Helmond Sport, is het nu de beurt aan Arne van Geffen om zijn eerste contract te ondertekenen. De 19-jarige middenvelder van Helmond Sport maakt sinds het begin van dit seizoen deel uit van het eerste elftal. In de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op 19 oktober maakte hij zijn debuut in het elftal van trainer Eric Meijers. Van Geffen is afkomstig uit de VA VVV-Venlo/Helmond Sport. De voormalige jeugdspeler tekent een contract dat ingaat op 1 juli 2013 en heeft een looptijd van twee seizoenen, met een optie voor nog eens twee seizoenen.

Algemeen directeur Mario Captein: “We zijn trots op het feit dat er weer een speler uit onze jeugdopleiding een contract tekent bij Helmond Sport. We hebben dit seizoen een aantal jeugdspelers de kans gegeven bij de selectie van het eerste elftal. Arne van Geffen heeft bewezen de stap vanuit de jeugd naar het eerste elftal aan te kunnen. Hierdoor heeft hij dit seizoen zijn debuut kunnen maken. We gaan er samen alles aan doen om Arne de volgende stappen te laten maken in zijn ontwikkeling op weg naar een mooie carrière in het Betaald Voetbal.”

Arne van Geffen: ’’Ik ben erg blij met mijn contract bij Helmond Sport. Aan het begin van dit seizoen heb ik voor mezelf de doelstelling gezet om een contract te verdienen. Ik ben er daarom trots op dat ik dit doel al voor de winterstop heb bereikt. Tot nu toe heb ik al twee keer een basisplaats gekregen en een aantal mooie wedstrijden mogen spelen. Daarnaast vind ik het voor de VA VVV-Venlo/Helmond Sport heel belangrijk dat ik de kans heb gekregen om door te breken en een contract te verdienen. Met dit tweejarige contract hoop ik een vaste basisspeler te worden bij Helmond Sport en me de komende tijd steeds verder te ontwikkelen als voetballer.”