Helmond Sport / 18 februari 2013

Belangrijk duel tegen de Superboeren

Helmond Sport heeft niet lang kunnen nagenieten van de overwinning tegen FC Emmen. Drie dagen na de zwaar bevochten 4-3 overwinning spelen de Helmonders vanavond thuis tegen De Graafschap, een directe concurrent. Eerder dit seizoen wist Helmond Sport op spectaculaire wijze te winnen op De Vijverberg; 2-5. Emrullah Güvenç maakte in deze wedstrijd in de tweede helft een loepzuivere hattrick.

De Graafschap
Voorafgaand aan het seizoen werd verwacht dat De Graafschap mee zou strijden om het kampioenschap. De Superboeren begonnen het seizoen echter nog wisselvallig, maar hebben zich daarna weten te herpakken. Momenteel staan ze 5e op de ranglijst, met een achterstand van acht punten op koploper Sparta Rotterdam. De achterstand op Helmond Sport is zes punten. De ploeg van Eric Meijers heeft echter wel een wedstrijd meer gespeeld. De wedstrijd van vanavond is dus een uiterst belangrijke. Vanwege de periodetitel, maar ook om mee te blijven doen om het kampioenschap.

Feiten en cijfers
De Graafschap is bezig aan een sterke reeks. Sinds 23 november 2012 is er niet meer verloren. Vijf overwinningen, drie gelijke spelen en een doelsaldo van 18 voor en 6 tegen. Helmond Sport zet daar een ongeslagen reeks van zes wedstrijden tegenover. Vier overwinningen, twee gelijke spelen en een doelsaldo van 14 voor en 9 tegen. Er is overigens ook een opvallende overeenkomst tussen de clubtopscorer van Helmond Sport en De Graafschap. Allebei spelen ze als aanvallende middenvelder. Bij De Graafschap scoorde Anco Jansen al 12 keer, maar ‘Superturk’ Güvenç doet het net iets beter met 13 doelpunten.

De onderlinge duels in het Lavans Stadion spreken niet in het voordeel van Helmond Sport. Van de 22 duels won Helmond Sport er slechts vijf. Acht keer werd het een gelijkspel en negen keer ging De Graafschap met een overwinning huiswaarts. Voor de laatste overwinning van Helmond Sport moeten we terug naar een ver verleden. Op 28 oktober 1989 wonnen de Helmonders met 3-2. Dat is ook de exacte datum waarop Soufian El Hassnaoui, de spits van De Graafschap, werd geboren.

Bestel je kaarten online met 50% korting!
Er zijn nog kaarten beschikbaar voor dit topduel! Koop nu je tickets online met 50% korting via: www.helmondsport.nl/kaartverkoop