Helmond Sport / 29 april 2013

Beloften spelen gelijk bij Willem II (2-2)

Jong VVV/Helmond Sport heeft vanavond op sportpark Bijstervelden met 2-2 gelijk gespeeld tegen Willem II. De Tricolores (terug te vinden op de negende plaats van de beloften divisie B) begonnen slordig aan de wedstrijd, maar kwamen desondanks snel op voorsprong. Verdediger Monteiro zette zich goed door, om vervolgens met de buitenkant van de voet via de binnenkant van de paal te scoren (9' ;1-0). Het team van Frank van Kempen en Remond Strijbosch slaagde er voor rust niet in om Willem II doelman Christianen te bedreigen, maar daar kwam in de tweede helft verandering in. Uit een corner kon Jules Reimerink voor de gelijkmaker zorgen (49' ;1-1).
Reimerink was na de rust verhuisd van de rechtervleugel (waar hij bepaald niet met zijn krachten had gesmeten) naar het centrum van de aanval, waar hij regelmatig van achteren uit werd gelanceerd. Tien minuten na zijn gelijkmaker kon hij alleen op Christianen af, maar twijfelde te lang met afronden. Even later kwam Jong VVV/HS toch op voorsprong, na wederom een scrimmage bij een corner kon nu centrale verdediger Fleuren van dichtbij scoren (71' ;1-2).
Drie minuten later gaf het scorebord van Sportclub 't Zand echter weer een gelijke stand aan, rechtsback Monteiro scoorde zijn tweede treffer. Met inmiddels acht A-junioren in het veld moest Jong VVV/HS alle zeilen bijzetten om dit punt over te streep te trekken, doelman Udegde voorkwam met een prima save in de slotfase een 'zekere' nederlaag. 

Met nog twee wedstrijden te spelen staat Jong VVV/HS op een vierde plaats. In theorie is de tweede plaats nog haalbaar, de achterstand op nummer twee Volendam bedraagt slechts twee punten. Volgende week maandag staat een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Dordrecht op het programma.  

Opstelling Jong VVV/HS: Robin Udegbe - Mikey Fecunda, Gregory Lammers, Niels Fleuren, Stan Respen - Selman Seving, Dyon Gijzen, Colin van Gool - Jules Reimerink, Daan Verlijsdonk (46' Iosif Sopasois), Sebastian Stachnik (46' Sam Strijbosch).
Geel: Fecunda (60' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Martijn Henst en Jamie Watt (keeper).

Opstelling Jong Willem II: Arjan Christianen - Sanny Monteiro, Clemens Rijnvos, Alper Ozturk, Jonas van Kerckhoven - Mitch van der Ven, Kevin Brands, Maxim Deckers - Paul Brok, Rowendy Schaap, Jeroen Lumu.
Ingevallen: Jordy Vleugels.