Helmond Sport / 26 augustus 2013

Beloften spelen gelijk tegen Groningen (1-1)

Jong VVV/Helmond Sport heeft vanavond in het Lavans Stadion met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Groningen. Het team van Frank van Kempen en Remond Strijbosch leek een bijzonder lastige avond tegemoet te gaan, al na vijf minuten namen de gasten een voorsprong. De ogenschijnlijk in buitenspelpositie staande Genero Zeefuik kon vrij af op doelman Danny Wintjens, omspeelde deze soepel om vervolgens de bal in het lege doel te schuiven (5' ;0-1).
Zes minuten later kreeg Jong VVV/HS zijn eerste kans, Mark Janssen ging alleen op het Groningse doel af, maar tijdens het omspelen van de doelman viel de huurling van RKC. Volgens scheidsrechter Sander de Brito Rogue was het niet Stefan van der Lei (onlangs nog optredend in Jong-Oranje) die de overtreding maakte, hij gaf Janssen een gele kaart voor een schwalbe. Een klein kwartier later kreeg Janssen opnieuw een doelkans, hij onderschepte een zeer slordige pass van Lorenzo Burnet (ex-Ajax), maar schoot vervolgens net naast. Ondanks deze twee doelkansen voor Janssen had Jong VVV/HS het bijzonder zwaar in het eerste half uur, toen echter spits Zeefuik met een blessure het veld moest verlaten kreeg het iets meer grip op het Groningse aanvalsspel. 

De positie van Zeefuik werd overgenomen door de als rechtsbuiten prima gestarte Richairo Zivkovic. Dit pas 16-jarig supertalent scoorde dit seizoen al tweemaal in de eredivisie, maar kon in het centrum van de aanval zijn stempel niet meer drukken op deze wedstrijd. Langzaam maar zeker gold dit voor steeds meer spelers van FC Groningen, Jong VVV/HS nam gaandeweg de tweede heflt het initiatief over, waarbij met name het spel van 'gelegenheidsback' Jeremias Carlos David opviel. De beloning kwam toen Cooper een prachtige voorzet gaf op Mark Janssen die evenzo fraai inkopte (63' ;1-1). Tien minuten later kreeg de afgelopen vrijdag nog voor VVV tegen Helmond Sport scorende Australier een enorme kans op de 2-1, maar hij schoot recht op doelman Van der Lei af. In blessuretijd kreeg Cooper nog een kans op een geeneens onverdiende zege, maar nu mikte hij over het doel.     

Opstelling Jong VVV/Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Danny Wintjens - Jeremias Carlos David, Sven v.d. Kerkhof, Gregory Lammers, Aart Verberne - Selman Sevinc, Dyon Gijzen, Karim Bridji - Travis William Cooper, Mark Janssen, Bas Hendriks.
Op de bank en niet ingevallen: Colin van Gool, Koen Jakobs, Vensan Klicic en Jamie Watt (keeper).
Geel (VVV/HS): Janssen (11' ;schwalbe) en Carlos David (50' ;neerhalen tegenstander).

Opstelling Jong Groningen:
Van der Lei - Magnasco, Ekong, Hateboer, Burnet - Boutzamer, Benmoussa, Hiariej - Zivkovic, Zeefuik, Johansson.
Ingevallen: Saban, Van Leijenhorst en Oldenburger.