Helmond Sport / 17 september 2012

Beloften verliezen met 3-1 van Jong PSV

Jong VVV/Helmond Sport heeft vanavond met 3-1 verloren van Jong PSV. Op Sportpark De Herdgang kon het team van het trainersduo Frank van Kempen en Remond Strijbosch grote gedeelten van de wedstrijd gelijke tred houden met de koploper van poule C, maar gaf het in het laatste kwartier van de eerste helft de kans op een verrassing uit handen.
De thuisclub tekende na vijf minuten spelen voor de eerste doelkans via Jurgen Locadia, deze spits was een van de weinige spelers aan Eindhovense zijde die indruk kon maken op de ongeveer vijfhonderd toeschouwers. Jong VVV/HS verstopte zich niet en kwam nauwelijks twee minuten via rechtsbuiten Travis Cooper dicht bij de openingstreffer. Weer vier minuten later was het aan de overkant de goed keepende Robin Udegde die een kopbal van de mee opgenkomen centrale verdediger Menno Koch uit zijn doel hield. Drie doelkansen in goed tien minuten klinkt als een opmaat voor een boeiende wedstrijd, maar dat zou behoorlijk gaan tegenvallen. Jong PSV wist nauwelijks een vuist te maken en had uiteindelijk de hulp nodig van centrale verdediger Matheus dos Santos die onnodig een strafschop veroorzaakte. Locadia liet Udegde geen kans (31’ ;1-0).

Jong VVV/HS wist zich niet goed te herstellen van deze tegenslag, en moest toezien hoe het team van trainer Marco Roelofsen in de restant van de eerste helft de wedstrijd gingen beslissen. Udegde wist linksbuiten Bakkali nog van scoren af te houden, maar even later zorgden middenvelder Marcel Ritzmaier (42’ ;2-0) en Locadia (43’ ;3-0) voor een onoverbrugbare marge.
Na de rust herstelde Jong VVV/HS zich echter prima, maar daar moet wel bij worden aangetekend dat het spel van de thuisclub naar een bedenkelijk niveau zakte. Carlos David liet kort na rust na om daar meteen van te profiteren, maar de verdiende tegentreffer zou een kwartier later toch volgen. Op aangeven van de in de eerste helft nog onzichtbare Erik Quekel kon Aron Gielen afronden (64’ ;3-1). Quekel was vier minuten later zelfs heel dicht bij de 3-2, maar zijn kopbal van dichtbij ging recht op PSV-doelman Verstappen af. In de slotfase grossierde Jong PSV werkelijk in foutieve passes, het was opnieuw Quekel die niet kon profiteren van een cadeautje van Vukovic.

Opstelling Jong VVV/HS (4-3-3 formatie)
Robin Udegbe - Ahmed Ammi (61’ Dylan Donckers), Roy Heese, Matheus dos Santos, Aart Verberne - Jeffrey van Nuland, Aron Gielen, Danniel Guijo Velasco (60’ Arne van Geffen) - Travis Cooper (80’ Gregory Lammers), Erik Quekel, Jeremias Carlos David.
Op de bank en niet ingevallen: Luuk Peters (doelman).
Geel: Dos Santos (31’ ;neerhalen tegenstander) en Donckers (72’ ;wegtrappen bal).

Jong PSV: Eric Verstappen, Joshua Brenet, Menno Koch, Mathias Zanka Jorgensen, Jagos Vukovic, Thomas Horsten, Marcel Ritzmaier, Peter van Ooijen, Elvio van Overbeek, Jurgen Locadia, Zakaria Bakkali. Ingevallen: Rick Schouw en Ruben Betancourt.