Helmond Sport / 11 februari 2013

Beloften verliezen onverdiend van koploper AZ (0-1)

Jong VVV/Helmond Sport heeft vanavond op het kunstgrasveld van MULO/Helmondia met 0-1 verloren van AZ. Het team van Frank van Kempen en Remond Strijbosch speelde een prima partij tegen de koploper van de beloftendivisie B, maar liet alle scoringskansen onbenut. Rechtsbuiten Jules Reimerink kon na een kwartier spelen alleen op AZ doelman Hobie Verhulst af, maar schoof vervolgens de bal tot verdriet van zijn medespelers naast de paal. Voor een twintigtal carnavalvierders uit de nabijgelegen MULO-kantine mocht dit de pret niet drukken, zij kwamen desondanks in polonaise het terrein op gelopen.
Ruim tien minuten later was het beurt aan de gasten uit Alkmaar om feest te vieren, spits Kevin Luckassen kopte een voorzet van Steven Berghuis fraai binnen (27' ;0-1). Ex-Almere City speler Mikhail Rosheuvel kreeg vijf minuten voor de rust de kans om de voorsprong te vergroten, op slag van rust had Pepijn Veerman een minstens zo grote mogelijkheid op de gelijkmaker.
Na de rust bleef Jong VVV/HS verzorgd voetballen (in die periode kreeg Cooper de beste kans op de gelijkmaker), tien minuten voor tijd werd deze tactiek verruild voor een 'alles-of-niets' offensief. Het centrale verdedigingsduo Zarko Grabovac en Roy Heesen werd naar het front gestuurd, voor beiden is de spitspositie overigens geen onbekend terrein. Heesen was dicht bij de meer dan verdiende 1-1, en deze had ook nog kunnen vallen als scheidsrechter Christian Pijpers een overtreding van doelman Verhulst op Cooper had bestraft met een strafschop.

Jong VVV/HS daalt na deze nederlaag naar de zesde plaats met 16 punten uit 10 wedstrijden.
Volgende week dinsdag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma, dan tegen FC Den Bosch.

Opstelling Jong VVV-HS (4-3-3 formatie): Niclas Heimann - Ahmed Ammi, Zarko Grabovac, Roy Heesen, Jeffrey van Nuland - Jeffrey Altheer, Gregory Lammers, Bas Hendriks (70' Selman Seving) - Jules Reimerink, Travis William Cooper, Pepijn Veerman (66' Jeremias Carlos David).
Op de bank en niet ingevallen: Casper Vermeulen, Dave Nieskens en Luuk Peeters (keeper).