Helmond Sport / 13 mei 2013

Beloften verliezen in slotfase van AZ (4-2)

Jong VVV/Helmond Sport heeft vanavond zijn laatste competitiewedstrijd van dit seizoen met 4-2 verloren, in het met slechts zeventig toeschouwers gevulde AFAS-Stadion was kampioen AZ uiteindelijk met 4-2 te sterk. Het trainersduo Frank van Kempen en Remond Strijbosch moest noodgedwongen een zeer jeugdig team de wei insturen, eerstgenoemde voorspelde voorafgaand aan de aftrap dat het vooral een kwestie van tegenhouden zou worden. Daar kreeg de ex-coach van Helmond Sport in de openingsfase helemaal gelijk in, de beloften moesten toen vooral achter hun tegenstanders aanlopen. Doelman Jamie Watt (een van de acht junioren in de basis) hield zijn doel door een paar fraaie reddingen een kwart-wedstrijd schoon, maar had geen verweer tegen Ali Messaoud die recht op hem af kwam (22' ;1-0).  Dit zou ook de ruststand worden, de Alkmaarders lieten namelijk nog een aantal kansen liggen om de score verder op te voeren.

Kansen had Jong VVV/HS in de eerste helft niet gehad, desondanks kantelde de wedstrijd net na de rust volledig. Dyon Gijzen was hierin de hoofdrolspeler, het begon met een ingooi waarbij hij plotseling vrij kwam voor het doel van Hobie Verhulst. Bij zijn tweede poging wist de nummer tien de AZ-doelman te passeren (47' ;1-1). Vier minuten later kwam het volgende 'moment of fame' voor de aanvallende middenvelder, hij verdiende een strafschop nadat zijn solo werd onderbroken door een overtreding van Thomas Lam. Uiteraard verdiende hij het ook om deze penalty te mogen nemen (52' ;1-2).
Het sprookje 'Gijzen' werd enkele minuten later echter verstoord door de gelijkmaker van de thuisclub. Nadat doelman Jamie Watt al een paar reddingen vlak achter elkaar had verricht, was de zoveelste inzet van zeer dichtbij, nu van Thom Haye, echt niet te keren (57' ;2-2).      
Deze tegentreffer bracht Jong VVV/HS niet van de wijs, Sebastiaan Stachnik (de enige routinier aan Helmondse zijde) kreeg zelfs twee opgelegde mogelijkheden om zijn ploeg opnieuw op voorsprong te brengen. Toen hij tien minuten voor tijd werd gewisseld daalde zowel de gemiddelde leeftijd als de gemiddelde lengte naar een absoluut 'minimumrecord'. Het was dan ook niet verwonderlijk dat AZ in de slotfase alsnog de overwinning opeiste, via Joris van Overeem (88' ;3-2) en Ali Messaoud (90'+1 ;4-2), maar een gelijkspel zou wel een passende beloning zijn geweest voor het dappere optreden van het zeer jeugdige team. 

Jong VVV/HS sluit de competitie in de beloften divisie B op een verdienstelijke vierde plaats af (achter kampioen AZ, Volendam en Sparta) met 36 punten uit 22 wedstrijden.

Opstelling Jong AZ (4-3-3 formatie):
Hobie Verhulst - Milan Hoek, Jonas Heymans, Thomas Lam, Risgeciano Haps - Joris van Overeem, Thom Haye, Ali Messaoud - Mikhail Rosheuvel, Kevin Luckassen, Fernando Lewis.
Ingevallen: Raymond Gyasi.

Opstelling Jong VVV/HS (4-3-3 formatie):
Jamie Watt - Mikey Fecunda, Gregory Lammers, Can Doruk Caglar, Lars Peters (79' Mark Kuijpers) - Colin van Gool, Dyon Gijzen, Sam Strijbosch - Sebastiaan Stachnik (79' Ralf Kemper), Bas Hendriks, Jeremias Carlos David.
Op de bank en niet ingevallen: Ogeomar Francisca en Guus Kok.