Helmond Sport / 10 december 2012

Beloften verliezen topper van Sparta (2-1)

Jong VVV/Helmond Sport heeft vanavond de topper tegen Jong Sparta met 2-1 verloren, het team van Frank van Kempen en Remond Strijbosch verloor daardoor tevens de koppositie in de beloftendivisie B aan de Rotterdammers. Op het kunstgras van Sportcomplex Nieuw Terbregge tekende de thuisploeg voor het eerste doelgevaar, Mimoun Mahi schoot buiten bereik van doelman Robin Udegde tegen de onderkant van de lat. De eerste bal op het Sparta-doel was meteen goed voor de openingstreffer, Travis William Cooper scoorde met een prachtig schot in de verste kruising (14' ;0-1).
Na ruim een half uur spelen aarzelde doelman Udegbe bij het uitkomen, maar leek toch de doorgebroken Sparta aanvaller voldoende te hebben gehinderd om hem van scoren af te houden. Toen hij was teruggekeerd op zijn doellijn werd hij echter tussen de benen door gepasseerd door een kopbal van Mimoun Mahi (31' ;1-1). Deze aanvallende middenvelder zou Sparta nog voor rust op voorsprong brengen, zijn schot in de korte hoek werd door Udegde niet gepareerd, ondanks het feit dat hij ook in die hoek stond opgesteld.
Kort na de rust kreeg Cooper een opgelegde kans op de gelijkmaker, maar de rechtsbuiten slaagde er niet in om vrijstaand voor Sparta-doelman Kortsmit te scoren. Zes minuten voor tijd had Jong VVV/HS de pech dat een vrije doelkans voor invaller Seving werd afgefloten door scheidsrechter Schellingerhout, hij besloot om alsnog een vrije schop voor HS te geven, toen het toepassen van de voordeelregel veel logischer was. Bij deze vrije trap had Jong VVV/HS nogmaals het geluk niet op de hand, Karim Mossaoui raakte de lat, het zou de laatste kans zijn om de nederlaag af te wenden.
Na zeven speelronden is Sparta nu de nieuwe koploper met vijftien punten, Jong VVV/HS zakt naar de derde plaats met twee punten achterstand.
Volgende week dinsdag speelt Jong VVV/HS zijn volgende wedstrijd, thuis in Venlo tegen Jong Volendam.

Opstelling Jong VVV-HS (4-3-3 formatie): Robin Udegbe - Aron Gielen, Roy Heesen (46' Matheus dos Santos), Jeffrey Altheer, Stevie Hattu - Gregory Lammers, Roland Bergkamp, Karim Mossaoui - Travis William Cooper, Erik Quekel (46' Bas Hendriks), Jeremias Carlos David (77' Selman Seving).
Op de bank en niet ingevallen: Casper Vermeulen en Luuk Peeters (keeper). 
Geel (VVV/HS): Altheer (34' ;protesteren), Hendriks (70') en Bergkamp (79' ;neerhalen tegenstander).