Helmond Sport / 22 oktober 2012

Beloften winnen bij Den Bosch (2-3)

Jong VVV/Helmond Sport heeft vanavond met 2-3 gewonnen van FC Den Bosch. In Stadion De Vliert had het team van Frank van Kempen en Remond Strijbosch de gehele wedstrijd het betere van het spel, maar wist pas in de slotfase de winst te grijpen.
Tegen de verhouding in kwam Jong VVV/HS op achterstand, rechtsbuiten Enzio Boudewijn dolde Stevie Hattu en rondde af met een harde knal (10' ;1-0). De terechte gelijkmaker liet tien minuten op zich wachten, de op rechts weggestuurde Jules Reimerink werd niet meer achterhaald en kon fraai afronden (20' ;1-1). Daarvoor had centrale verdediger Nils Roseler al twee goede kansen gehad, de thuisclub ging echter heel wat zuiniger met zijn kansen om. Het tweede Bossche doelpunt was eigenlijk helemaal geen kans, na een lange trap van achteren liet Anthony van de Hurk de bal op zijn borst stuiten, om deze vervolgens ineens over doelman Bulters heen te schieten (31' ;2-1).
Na rust daalde het niveau van de wedstrijd aanzienlijk, met name bij de thuisclub, de Bosschenaren waren feitelijk geen moment gevaarlijk meer. De in de tweede helft veel minder opvallende Reimerink tekende voor het eerste schot richting doel van Bruno Appels, tien minuten later trof Cooper doel na een fraai overstapje van Arne van Geffen (71' ;2-2). Linksbuiten Cooper zou een kwartier later tevens voor de beslissing zorgen, na een voorzet van Reimerink kopte hij hard binnen (86' ;2-3).     
A.s. maandag speelt Jong VVV/HS zijn tweede wedstrijd in de beloften divisie B, in het Lavans Stadion is dan Fortuna Sittard de tegenstander. 

Opstelling Jong VVV/HS: Job Bulters - Ahmed Amni (86' Aron Gielen), Gregory Lammers, Nils Roseler, Stevie Hattu - Barry Maguire, Karim Mossaoui, Arne van Geffen (80' Roy Heesen) - Jules Reimerink, Roland Bergkamp, Travis William Cooper.
Op de bank en niet ingevallen: Matheus Dos Santos en Robin Udegbe (keeper).
Geel (VVV/HS): Maguire (56' ;opstootje) en Amni (84' ;protesteren).