Helmond Sport / 19 november 2012

Beloften winnen van ADO Den Haag (2-1)

Jong VVV/Helmond Sport heeft vanavond in het eigen Lavans Stadion met 2-1 gewonnen van ADO Den Haag, het team van Frank van Kempen en Remond Strijbosch revancheerde zich daarmee uitstekend voor het bedenkelijke optreden van vorige week bij De Graafschap. Op papier had Jong VVV/HS minder kwaliteit in de basis (3 A-junioren), maar daar stond zoals Remond Strijbosch het na afloop uitdrukte "meer beleving tegenover". De gasten maakten in de eerste helft een povere indruk, al kregen ze via Giovanni Korte wel de beste kans voor rust, maar voor een leeg doel (keeper Heimann was al uitgespeeld) schoot de ADO-spits tegen de paal. Onmiddelijk daarna kon VVV-spits Roland Bergkamp alleen op het Haagse doel af, maar hij wist keeper De Zwart niet te passeren. De Haagse doelman zag even later een kopbal van Jeffrey Altheer (zijn eerste optreden dit seizoen na een langdurige blessure) nog net over gaan, maar moest zich gewonnen geven toen de goed spelende Arne van Geffen alleen op hem af kwam (35' ;1-0).
Na rust leek de wedstrijd te gaan kantelen, Korte wist een voorzet van links van dichtbij achter Heimann te tikken (51' ;1-1). De gasten speelden in die periode met vier mensen voorin, Jong VVV/HS slaagde er voetballend niet in om onder de druk uit te komen. Wel wist het via standaardsituaties (Bergkamp na een vrije trap, Vorstermans na een corner) gevaarlijk te worden, en een nieuwe corner twintig minuten voor tijd zou het keerpunt in de tweede helft worden. Hagenees Tihouna maakte hands op de doellijn (de inzet leek van een eigen speler te komen), en kreeg daarvoor de rode kaart. De toegekende strafschop werd door Bergkamp via de binnenkant van de paal benut (72' ;2-1).
Met de moed der wanhoop probeerde ADO Den Haag met een man minder nog een offensief te ontketenen, daartoe werd centrale verdediger Gabor Horvath in de spits geplaatst. Dit bleef niet onopgemerkt, na een onnodige overtreding van Vorstermans op de Hongaar kende scheidsrechter Franssen vier minuten voor tijd (alhoewel, met de blessuretijd erbij waren dit er tien!) zijn tweede strafschop toe. Horvath (die dit seizoen zijn basisplaats in het eerste elftal kwijtraakte aan Beugelsdijk) schoot echter tegen de paal. Hierdoor behaalde Jong VVV/HS zijn derde zege in vier wedstrijden, goed voor een fraaie vierde plaats in de beloftendivisie B.

Opstelling Jong VVV/HS (4-3-3 formatie): Niclas Heimann - Mikey Fecunda (68' Tom Kessels), Ismo Vorstermans, Roy Heesen, Stevie Hattu - Jeffrey Altheer (46' Aron Gielen), Arne van Geffen, Gregory Lammers - Loed Kuijten (23' Bas Hendriks), Roland Bergkamp, Dyon Gijzen.
Op de bank en niet ingevallen: Luuk Peeters (keeper).
Geel (VVV/HS): Heesen (52' ;opstootje) en Van Geffen (90' ;tijdrekken).