Helmond Sport / 29 oktober 2012

Beloften winnen van Fortuna Sittard (1-0)

Jong VVV/Helmond Sport heeft opnieuw een zege behaald, na de 2-3 overwinning op FC Den Bosch werd het vanavond 1-0 tegen Fortuna Sittard. De eindstand geeft slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen weer, het team van Frank van Kempen en Remond Strijbosch was de gehele wedstrijd de betere partij. In de beginfase waren spits Roy Heesen en rechtsback Ahmed Amni dicht bij de openingstreffer, laatstgenoemde was trouwens bij veel aanvallen betrokken. Hij gaf ook de voorzet waardoor Aron Gielen in scoringspositie kwam, Gielen raakte hierbij overigens zodanig geblesseerd dat hij moest worden gewisseld.
Ook in de tweede helft was het Amni die voor het eerste gevaar zorgde voor Coyette, deze doelman van Fortuna werd een kwartier later (eindelijk) gepasseerd na een kopbal van Roy Heesen (73' ;1-0). De gasten slaagde er niet om nog een slotoffensief te ontketenen, dat kwam ook doordat het met tien man kwam te staan nadat een geblesseerde speler niet meer kon worden gewisseld. Jong VVV/HS kon nog wel wisselen, een van de invallers Mikey Fecunda liet nog een grote kans liggen op de 2-0. A-junior Fecunda zat afgelopen vrijdag nog op de bank bij Helmond Sport in Emmen (als gevolg van de Helmondse blessuregolf), hij was daarmee samen met Gregory Lammers de enige vanavond op het veld die aan het eerste elftal van Helmond Sport gelinkt kan worden. VVV'er Amni liet ook in de slotfase van zich horen, eerst schoot hij tegen de paal, even later gaf hij de assist aan Reimerink bij de laatste kans van de wedstrijd.

Jong VVV/HS gaat nu met zes uit twee, samen met Sparta, AZ en Volendam aan kop in de beloftendivisie B. Volgende week maandag speelt het uit tegen het nog puntloze De Graafschap.  

Opstelling van Jong VVV/HS:
Robin Udegbe - Ahmed Amni, Nils Roseler, Matheus Dos Santos, Niels Fleuren - Gregory Lammers, Barry Maguire, Aron Gielen (26' Dyon Gijzen) - Jules Reimerink, Roy Heesen (89' Tom Kessels), Bryan Linssen (63' Mikey Fecunda).
Op de bank en niet ingevallen: Luuk Peeters (keeper).