Helmond Sport / 15 april 2013

Beloften winnen van Sparta (3-2)

Jong VVV/Helmond Sport heeft een fraaie prestatie geleverd door met 3-2 te winnen van Sparta. In het beginfase zag het er echter niet naar uit dat beloften de nummer twee van de beloften divisie B een pootje zou gaan lichten. Al na 32(!) seconden kreeg het team van Frank van Kempen en Remond Strijbosch een strafschop tegen, nadat Jules Reimerink balverlies had geleden kwam een schot van een Spartaan tegen de arm van centrale verdediger Vorstermans. Paul Gladon versloeg vanaf elf meter doelman Udegbe (1' ;0-1). De gasten kregen via dezelfde Gladon en spits Bilate kansen om de voorsprong te vergroten, maar het eerste schot op het doel van Marco van Duin betekende de gelijkmaker. Na een prima voorbereidende actie van Yuki Otsu schoot Vorstermans de bal met een schitterende volley in de kruising (13' ;1-1). 
Deze onverwachte gelijkmaker veranderde echter niets in het spelbeeld, Sparta bleef domineren. Nadat rechtsbuiten Roald van Hout zijn bewaker Tom Kessels had afgeschut, bracht hij zijn ploeg weer op voorsprong (18' ;1-2). De prima spelende Otsu zorgde er voor dat de gelijkmaker niet lang op zich wachten, na een combinatie met Bergkamp trof hij via een verdediger doel (20' ;2-2).
Om de verdedigende problemen op te lossen wisselden de backs Kessels en Amni van vleugel, laatstgenoemde zou het gevaar Roald van Hout volledig bezweren. Jong VVV/HS kreeg op slag van rust zelfs een grote kans op een voorsprong, maar spits Bergkamp wist alleen voor doel niet te scoren.
Na de rust had Jong VVV/HS de wedstrijd veel meer onder controle, afgezien van een kopbal van Gladon (onschadelijk gemaakt door een mooie save van Udegbe) kwam het niet meer in de problemen. Twee minuten later viel de beslissende treffer, nadat Amni tegen doelman Van Duin had geschoten, kon invaller Jeremias Carlos David in de rebound scoren (71' ;3-2).  

Jong VVV/HS blijft op vierde plaats staan in de ranglijst, het kan a.s. donderdag gelijk komen met de nummer drie Volendam. Hiertoe moet het de inhaalwedstrijd tegen De Graafschap winnen, dit duel wordt gespeeld in Tegelen. 

Opstelling Jong VVV/HS (4-3-3 formatie):
Robin Udegde - Ahmed Amni, Dave Nieskens, Ismo Vostermans, Tom Kessels - Gregory Lammers, Yuki Otsu, Casper Vermeulen (28' Colin van Gool) - Jules Reimerink, Roland Bergkamp (81' Koen Jacobs), Erik Quekel (60' Jeremias Carlos David).
Op de bank en niet ingevallen: Luuk Peeters (keeper).
Geel: Kessels (90'+1 ;tijdrekken).

Opstelling Sparta (4-3-3 formatie):
Marco van Duin - Huseyin Dogan, Pepijn Kooij, Peter Verhoeve, Renzo Roemeratoe - Stef Peeters, Jens van Son, Jaime Bruinier - Roald van Hout, Mario Bilate, Paul Gladon.
Ingevallen: Adnan Bajic, Christiaan Sprangemeijer en Pieter Langedijk.