Helmond Sport / 25 februari 2013

Beloften winnen van Willem II (2-1)

Jong VVV/Helmond Sport heeft vanavond met 2-1 gewonnen van Jong Willem II, het team van Frank van Kempen en Remond Strijbosch blijft hierdoor in de top van de beloftendivisie B meedraaien. Op het kunstgrasveld van Sportpark Merelweg in Venlo kwam Jong VVV/HS halverwege de eerste helft op voorsprong, een voorzet van linkbuiten Sebastian Stachnik werd door spits Roland Bergkamp bij de tweede paal binnen gekopt (20'; 1-0). Vijf minuten later had rechtsbuiten Jules Reimerink de kans om alleen op Willem II doelman Christianen te gaan, maar de ex-speler van Go Ahead Eagles en Energie Cottbus liet de bal van de voet springen. Tien minuten voor rust had Bergkamp de kans op zijn tweede treffer, maar de ver uitgekomen Christianen wist hem door middel van een duw (deze overtreding werd niet bestraft) van scoren af te houden. De Tricoloros waren al die tijd niet verder gekomen dan een kans voor vleugelspits Genaro Snijders, maar net voor de rust viel toch de gelijkmaker, na een vrije trap kopte spits Sen Aerts binnen (43' ;1-1).
Na de rust hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht, maar in de slotfase maakte Jong VVV/HS het verschil. Gregory Lammers werd de matchwinnaar door een afvallende bal met zijn linkerbeen beheerst in de hoek te plaatsen (33' ;2-1). Arne van Geffen en Jules Reimerink kregen daarna nog de mogelijkheid om de score verder op te voeren. 

Jong VVV/HS komt na deze overwinning op een gedeelde tweede plaats, het heeft drie punten achterstand op koploper AZ.
Volgende week dinsdag spelen de beloften hun volgende wedstrijd, uit tegen Fortuna Sittard.   

Opstelling Jong VVV/HS (4-3-3 formatie):
Luuk Peeters - Travis William Cooper, Ismo Vorstermans, Roy Heesen, Jeffrey van Nuland - Gregory Lammers, Arne van Geffen, Jeffrey Altheer - Jules Reimerink, Roland Bergkamp, Sebastian Stachnik (63' Jeremias Carlos David).
Op de bank en niet ingevallen: Tom Kessels, Dave Nieskens en Robin Udegde (keeper).