Helmond Sport / 01 november 2022

Het bestuur van Helmond Sport bracht afgelopen weekend een bezoek aan Burnley FC. De reden voor deze trip naar het noorden van Engeland is de 25 jaar durende vriendschapsband tussen (de fans van) beide ploegen. Het initiële contact tussen ‘Burnley from the north’ en ‘Helmond from the south’ werd gelegd door Darren Wooller, een Burnley fan die in 1993 naar Helmond verhuisde. Hij werd (uiteraard…) ook supporter van Onze Club, en nam nadien het voortouw in het regelen van supporter bezoeken over en weer. Helaas overleed Darren Woller acht jaar geleden, maar zijn naam leeft voort in het jaarlijks door fans van Helmond Sport georganiseerde zaalvoetbaltoernooi om de Darran Wooller Cup.

De band met ‘the Clarets’ (de bijnaam van Burnley FC) komt dit seizoen ook al tot uiting in de kleuren van onze uitshirts. Deze zijn namelijk dezelfde als die van het officiële tenue van Burnley FC, namelijk 'claret and blue' (bordeauxrood en blauw). Voorzitter Philippe van Esch: "We hopen in de toekomst in alle aspecten van het voetbal meer van elkaar te kunnen overnemen, inclusief de jeugdopleidingen. We bedanken voorzitter Alan Pace voor zijn hartelijke ontvangst, het was een geweldige ervaring voor ons".

Overigens zag Philippe van Esch, samen met Ari de Kimpe en William Verkoelen, het in de Championship (de Engelse versie van de KKD) uitkomende Burnley FC op Turf Moor met 2-1 winnen van Reading FC, niet toevallig hetzelfde resultaat als Helmond Sport op de avond daarvoor….