Helmond Sport / 19 juli 2022

De tweede dag van het trainingskamp in Hoenderloo is anders verlopen dan oorspronkelijk gepland. Vanwege de extreme temperatuur werd er alleen ’s morgens om half negen getraind, een vroege bosloop en de middagtraining zijn van het programma geschrapt.

TRAININGSKAMP_HELMONDSPORT_18072022_17.jpg

Uiteraard had performance coach Symon Neutjens een belangrijk aandeel in deze beslissing. De 25-jarige Neutjens, afgestudeerd bewegingswetenschapper aan de Universiteit van Brussel, was vorig seizoen nog werkzaam bij de beloften van KV Mechelen (waar hij al samenwerkte met Sven Swinnen), maar is nu fulltime in dienst van Onze Club. De zelf nog actieve voetballer bij de Koninklijke Berg-op FC Beerzel (een prachtige naam voor een bescheiden club uit Derde Provinciale) beschouwt de gezondheid van de spelers als zijn grootste zorg. “Normaliter ben ik bezig met het voorkomen dat spelers geblesseerd raken door overbelasting. Dit wordt continu gemonitord. Tijdens de trainingen wordt ‘alles’ (zoals afstand afgelegd, snelheid, hartslag etc.) gemeten. Verder krijgen de spelers elke dag een vragenlijst waaruit klachten (zoals vermoeidheid) naar voren komen. Aan de hand daarvan kan ik loopoefeningen aanpassen naar de vereiste individuele intensiteit.”

SYMONNEUTJENS_HELMONDSPORT_2022_01.jpg

Voor wie vorig seizoen de Derde Provinciale C in Antwerpen niet heeft gevolgd(...), Symon Neutjens scoorde daarin dertien maal!

Neutjens verwacht dat vanaf morgen het normale programma weer kan worden hervat. Al zal voor velen "7.00 uur: bosloop; 9.00 uur: training; 17.00 uur: training” niet als 'normaal' klinken...