Helmond Sport / 28 maart 2013

Cruyff Court Toernooi wederom een succes!

Ieder jaar organiseert Helmond Sport in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation het Johan Cruyff Court Toernooi voor kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen in Helmond. Dit jaar namen er maar liefst 9 basisscholen met 18 teams deel aan het voetbaltoernooi op het voetbalcourt aan de Hermelijnstraat. Tijdens het voetbaltoernooi staat alles in het teken van ‘respect’, een belangrijke waarde binnen het voetbal.

Het toernooi bestond ook dit jaar weer uit 3 fanatieke dagen vol voetbal en plezier. Door het grote aantal deelnemers werd het Johan Cruyff Court toernooi over meerdere woensdagmiddagen verspreid, 6, 13 en 27 Maart. Afgelopen woensdag vonden de finales plaats. De een op de andere week gingen het weer van ver boven 0 naar een paar graden onder 0, maar dit weerhield de deelnemers niet om er een leuk toernooi van te maken! 
Het toernooi stimuleert de kinderen van verschillende basisscholen in Helmond om in beweging te komen en te sporten. Met ruim 140 deelnemers is dat dit jaar zeker weer gelukt! De Vuurvogel mag zich de grote kampioen van het toernooi noemen. Zowel het dames- als het herenteam van deze school wist eerste te worden. Zij mogen in april deelnemen aan de kwartfinales in Waalwijk!

Het doel van het toernooi is om de kinderen ook iets bij te brengen over het belang van respect in het voetbal. Voorafgaand aan de wedstrijden hebben de aanvoerders van elk team hun handtekening gezet op de respect vlag. Hiermee hebben ze de belofte gedaan namens het hele team om met respect te zullen voetballen gedurende het toernooi.
Aan het einde van het toernooi werd er dan ook niet alleen een prijs voor de winnaar van het toernooi uitgereikt, maar ook de minstens even belangrijke prijs voor het sportiefste team van het toernooi. Hoewel eigenlijk alle deelnemers met respect hebben gevoetbald werden de respect awards gewonnen door de teams: De Bundertjes (dames) en De Straap 1 (heren).

Wij willen alle spelers bedanken voor hun deelname. Zonder hen zou het nooit zo een succes hebben kunnen worden!