Helmond Sport / 14 maart 2013

De visie van Eric Meijers

Trainer Eric Meijers zal vanaf vandaag op de website van Helmond Sport zijn licht laten schijnen over de wedstrijden. In deze eerste uitgave kijkt Meijers terug op de gewonnen wedstrijd tegen MVV en natuurlijk de belangrijke uitwedstrijd tegen SC Cambuur.

Jupiler League een aantrekkelijke competitie

De Jupiler League is onvoorspelbaar. Drie goals verschil wil nog niet zeggen dat je de winnaar bent en met twee goals achter staan betekent niet dat je al hebt verloren. Dat is misschien wel het leukste en mooiste aan onze competitie. In het verleden was er vaak een ploeg die er bovenuit stak zoals RKC of FC Zwolle, maar nu is er eigenlijk geen een echte koploper meer. Zelfs Sparta morste punten door te verliezen tegen FC Den Bosch en een gelijkspel tegen FC Oss. Er kan nog van alles gebeuren. Dat maakt het voor ons wel heel aantrekkelijk om met de bovenste mee te blijven doen. Die kans moeten we dan ook met beide handen aangrijpen.

MVV Maastricht – Helmond Sport
Afgelopen vrijdag hebben we een hele mooie, karaktervolle overwinning geboekt in Maastricht. We hadden het de eerste helft ontzettend moeilijk. MVV speelde verrassend met twee spitsen waardoor we de organisatie in het veld moesten veranderen. Dat lukte ons pas na een half uur. Na een 2-0 achterstand hadden we de organisatie uiteindelijk goed staan en kwamen we door een benutte penalty terug in de wedstrijd. In de rust hebben we een dubbele wissel moeten toepassen, omdat we toch ontevreden waren. Guvenç verliet het veld voor Stachnik en Justiana maakte plaats voor Van Nuland.
Na de rust wisten we gelukkig de organisatie goed vast te houden. In de tweede helft hebben we ons terug in de wedstrijd gevochten. Op een of andere manier zijn wij een karaktervolle groep die goed achterstanden kunnen ombuigen. Dit is een goede eigenschap waardoor we hoog in de competitie staan.
Ik vind dat we een hele goede collectieve prestatie hebben geleverd. We hebben met veel kracht en energie gespeeld waardoor we uiteindelijk aan het langste eind hebben getrokken.
Helaas hebben we ook twee schorsingen gekregen waar we niet omheen kunnen. Het gaat om Sequeira en de Regt, twee ervaren jongens die toch wel het beeld van het team bepalen. Gelukkig hebben we een brede bank en genoeg kwaliteit om deze schorsingen op een goede manier op te vangen!

SC Cambuur – Helmond Sport
Aankomende vrijdag is voor ons een mooie uitdaging om onze hoge plek in de competitie te behouden. Als we dit weekend winnen, voeren we de druk op naar de bovenste. Dat zou zeker een goede zaak zijn.
SC Cambuur is een moeilijk te bespelen tegenstander en legt altijd veel strijd in het spel. Ze zijn een volwassen ploeg met veel sterke, krachtige jongens in het veld.
De verwachtingen zijn erg hoog gespannen dit seizoen voor Cambuur. De ploeg staat nu misschien wat minder hoog, maar ze hebben nog drie wedstrijden in te halen. Na deze wedstrijden staan ze, indien ze niet verliezen, gelijk met of boven ons. Kunnen wij morgen tegen SC Cambuur winnen, dan zetten we ze weer op een achterstand en is het voor hun mentaal gezien lastig om ons nog in te halen.
 
Maar SC Cambuur zal deze wedstrijd zeker aangrijpen om terug aan het front te komen. Daarnaast zal de ploeg denk ik ook nog wel iets goed willen maken ten opzichte van de thuiswedstrijd in Helmond, die eerder dit seizoen werd verloren met 3-1. We zijn ons er dan ook zeker van bewust dat SC Cambuur dubbel gemotiveerd is om dit verlies recht te zetten. Ze zijn zeker gelijkwaardig aan ons. Daarom zullen we vrijdag in ieder geval met dezelfde energie en instelling moeten spelen als we het laatste uur hebben gedaan in Maastricht. Zo hopen we weer aan het langste eind te kunnen trekken!

Met sportieve groet,

Eric Meijers