Helmond Sport / 11 april 2013

De visie van Eric Meijers 11 april 2013

Voor het paasweekend was de opdracht duidelijk: we moesten beide wedstrijden zien te winnen, om mee te blijven doen met de bovenste ploegen. Dat kan niet altijd gepaard gaan met goed en mooi voetbal, maar uiteindelijk is alleen het resultaat heilig. Die boodschap heeft de groep dat weekend heel goed begrepen. Nu staan we op de tweede plek, wat erg goed is voor de motivatie binnen het team. Natuurlijk lopen de spanning en druk langzamerhand ook steeds meer op. Het gebeurt namelijk niet ieder jaar dat Helmond Sport meedoet om het kampioenschap. Het feit dat dit nu weer een beetje begint te leven, is dan natuurlijk een prachtige ontwikkeling. Ook onder de supporters wordt er al gesproken over het kampioenschap. Wij proberen dat vertrouwen in ieder geval niet te beschamen, maar dan zullen we de komende wedstrijden wel moeten winnen. Gelukkig is er enige ervaring binnen dit team, waardoor zij met deze spanning en druk kunnen omgaan. Die ervaring proberen we de komende weken te gebruiken en op een goede manier te vertalen naar het veld. Twee van de drie wedstrijden die we nog moeten spelen, zijn tegen onze directe concurrenten. Mooier kan haast niet. Wanneer je tegen je directe concurrent speelt, ontstaat er een bepaalde adrenaline waardoor je nog meer wilt laten zien dat je sterker bent dan je tegenstander. We kunnen van onze directe concurrenten verliezen, maar we kunnen er natuurlijk ook van winnen. Dat hebben we dit seizoen al in een aantal wedstrijden laten zien. De uitdaging voor ons is om dat ook de laatste wedstrijden waar te maken. Te beginnen bij de wedstrijd van morgen tegen FC Volendam. 

Helmond Sport – FC Volendam
De nummer één tegen de nummer twee, een mooier affiche kun je niet hebben. Morgen zal zowel voor ons als voor FC Volendam een belangrijke dag zijn. Bij verlies wordt de kans op het kampioenschap ineens wel heel erg klein. FC Volendam heeft een wedstrijd minder gespeeld en kan dus nog drie punten boven ons komen. Daar zullen we een stokje voor moeten steken door morgen van ze te winnen. Gelukkig worden we gesteund door ruim 300 supporters vanuit Helmond, dat is natuurlijk geweldig! We moeten proberen die twaalfde man ook op het veld te voelen. 

Eerder dit seizoen wisten we in de thuiswedstrijd met 2-0 te winnen, maar dat was FC Volendam in een andere vorm. Vanaf de winterstop komt het team een stuk beter voor de dag. Ze wisten op één wedstrijd na alles te winnen. De ploeg zit nu beter in haar vel waardoor ze moeilijker te kloppen is. Wij daarentegen presteren eigenlijk het hele jaar al erg constant. We hebben geen periode gewonnen, maar wel de minste verliespartijen van alle clubs in de Jupiler League. Ik hoop dat juist die constante factor ons nu gaat helpen. Ik schat de kansen tijdens deze wedstrijd gelijk. Het zal van belang zijn welke ploeg het beste met de druk kan omgaan. Gelukkig hebben we bijna de hele groep compleet. Stachnik en Quekel zijn beide weer hersteld van hun blessure. Guijo-Velasco ontbreekt vanwege zijn herniablessure en Justiana is geschorst vanwege zijn vijfde gele kaart. De uitdaging voor ons is om te laten zien dat wij met ons spel in totaliteit beter zijn dan FC Volendam. We gaan proberen er een mooi feest van te maken morgen, zodat we weer een stap dichter bij het kampioenschap zijn. We zullen alles moeten geven om de punten mee terug naar Helmond te nemen. 

Met sportieve groet, 

Eric Meijers