Helmond Sport / 15 mei 2013

De visie van Eric Meijers 15 mei 2013

Langzamerhand begint het gevoel nu toch echt te borrelen. De Jupiler Play-offs komen steeds dichter in de buurt en aan de gezichten van de spelers zie je wel dat het om het echie gaat. We hebben nu een aantal weken getraind en verschillende activiteiten gedaan, zoals de oefenwedstrijd van afgelopen vrijdag. We zijn er klaar voor om aan de Play-offs te beginnen!

Het is voor ons natuurlijk prachtig dat we de nacompetitie hebben weten te bereiken, maar het wordt langzamerhand een gewoonte. We willen meer! We willen een woordje meespreken in deze play-offs en de finale halen. En als we de finale hebben gehaald willen we deze winnen! Dat is voor ons de grote einddoelstelling, die we stap voor stap proberen te bereiken.
Dat we goed kunnen voetballen hebben we dit seizoen wel bewezen. Alleen zullen we daar in dit soort wedstrijden een vervolg aan moeten zien te geven. Wil je als team promoveren, dan moet je samen goed zijn. Zoals ik altijd zeg: Niet de beste jongens promoveren, maar het beste team promoveert. Je moet boven jezelf uit kunnen stijgen. Wanneer je als team weet dat je het in maar een paar wedstrijden moet doen, komen de geheime krachten vrij. Daar zullen wij de komende weken op in moeten spelen. Hoewel dit hele spannende wedstrijden zijn is het ook belangrijk dat we er met zijn allen van kunnen genieten. Dat we goed in ons vel zitten en een lekker sfeertje weten te kweken. En dat is iets waar onze jongens heel goed in zijn.

Helmond Sport – Sparta Rotterdam
Morgen beginnen we met onze eerste Play-Off wedstrijd: Helmond Sport – Sparta Rotterdam. We hebben Sparta dit seizoen natuurlijk al twee keer gehad. We weten hoe ze kunnen gaan spelen en waar de specifieke kwaliteiten van dit team liggen. Daar proberen we ons op te anticiperen zodat we onze tegenstander morgen zo goed mogelijk kunnen bestrijden. In de competitie hebben we wel gemerkt dat de verschillen tussen beide ploegen klein zijn. De vorm van de dag zal dan ook zeker mede bepalen wie aan het langste eind zal treken. We zullen het morgen zonder Stachnik en Guijo-Velasco moeten doen. Zij zijn beide geschorst. Ook Siers zal vanwege een blessure aan zijn achillespees niet mee doen. Ik verwacht morgen een strijdbaar Helmond Sport, wat gaat spelen alsof ze beide wedstrijden al een finale zijn. Het is belangrijk dat we morgen de basis leggen, zodat we zondag met een goed gevoel naar Rotterdam afreizen om het daar af te maken. Wij zullen komende dagen in 180 minuten moeten laten zien dat we beter zijn dan Sparta. Dat is onze prioriteit de komende dagen.

Met sportieve groet,

Eric Meijers

Voorafgaand aan de play-offwedstrijd tegen Sparta Rotterdam van donderdag 16 mei 2013 heeft Eric Meijers met IRHS gesproken over de play offs. Beluister het interview.