Helmond Sport / 18 april 2013

De visie van Eric Meijers 18 april 2013

Een pijnlijk verlies

Afgelopen vrijdag was een echte anticlimax. We gingen met hele goede bedoelingen naar Volendam. Vol vertrouwen en met een goed gevoel, gesteund door een groot aantal supporters van Helmond Sport. 350 om precies te zijn. Dan is het gewoon heel erg triest dat wij in die wedstrijd eigenlijk totaal geen vuist hebben kunnen maken. We hebben alleen aan het begin van de wedstrijd een kans gehad. Maar toen de eerste tegengoal erin vloog, liepen we achter de feiten aan. De grootste frustratie is dat we met zijn allen het gevoel hebben dat we er geen wedstrijd van hebben gemaakt. 
Na een wedstrijd als deze ga je op zoek naar oorzaken. In de week voorafgaand aan de ontmoeting moet alles kloppen. Zowel in je trainingen als in de beleving. Er moet naar de wedstrijd toe worden gewerkt. Ik weet niet wat precies de schuld is aan de 3-0, maar ik weet wel dat alles moet kloppen wil je dit soort wedstrijden winnen. Dat was bij ons niet het geval, waardoor we helaas niet thuis waren in het duel. Het verlies doet pijn, maar we moeten door. We zijn alweer een week verder en volop bezig met ons te prepareren op de nacompetitie. Het kampioenschap zit er hoogstwaarschijnlijk niet meer in. Dan zouden de concurrenten elke wedstrijd moeten verliezen. Hoewel er gekkere dingen gebeuren in de voetballerij, zie ik dat persoonlijk niet gebeuren. Het belangrijkste voor nu is dat we ons focussen op de komende wedstrijden. We moeten het goede gevoel, wat we eigenlijk het hele seizoen al hebben, weer oppakken. Dan komt alles goed. 

Helmond Sport – Sparta Rotterdam 

Morgen spelen we onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen met Sparta Rotterdam als tegenstander. Hoewel de kans op de titel bijna uit zicht is, blijft het een belangrijke wedstrijd. We willen maar al te graag voor ons eigen publiek revanche nemen op de blooper van vorige week. We moeten aan onze supporters laten zien dat wij anders kunnen spelen dan we afgelopen vrijdag hebben laten zien. We doen het heel goed dit seizoen. We eindigen bij de eerste vijf en dat is natuurlijk geweldig. Maar het echte doel is om onze grenzen te verleggen. We willen een woordje meespreken in de Jupiler Play-Offs op de eindrangschikking. Helmond Sport moet zeker voor plek twee of drie gaan spelen, maar dan moeten we eerst de wedstrijd van morgen tegen Sparta Rotterdam zien te winnen. Sparta zit eigenlijk een beetje in dezelfde situatie als wij. Een kleine kans op het kampioenschap, maar wel verzekerd van de nacompetitie. Ook zij zullen morgen dus vechten voor de overwinning. Sparta is eigenlijk een Eredivisieclub, die per ongeluk in de Jupiler League terecht is gekomen. Ze heeft een ploeg met veel voetballend vermogen en met veel talent. Maar daarentegen is ze wel een tegenstander die ons laat voetballen door ruimte weg te geven. Daar zullen we op in moeten spelen. Er is niemand van onze jongens geschorst, maar we hebben er wel twee geblesseerden bij. Olivier ter Horst zal niet spelen in verband met een blessure aan de enkel. En ook Sequeira is geblesseerd. Zij kunnen morgen helaas niet meedoen aan de wedstrijd, maar ik vertrouw erop dat zij volgende week weer terug in de groep zullen zijn. 

Ik verwacht morgen een hele open en aanvallende wedstrijd. De opdracht naar de groep toe is om ons niveau weer te halen, laten zien wat we kunnen. En zeker voor ons trouwe publiek, wat ons iedere keer steunt. We hebben wel wat recht te zetten na afgelopen week. 

Met sportieve groet, 

Eric Meijers