Helmond Sport / 30 maart 2023

Helmond Sport heeft vanavond in een drukbezochte informatiebijeenkomst een toelichting gegeven over de stand van zaken binnen de club. Stadionspeaker Martie Jeuken had zoals vertrouwd ook nu de microfoon in handen en stelde diverse interessante vragen (deels afkomstig van de aanwezigen) aan voorzitter Philippe van Esch, algemeen manager Ron van den Bekerom, technisch manager Jurgen Streppel en hoofd scouting Dirk Jan Derksen.

De bouwrijpe grond t.b.v. het nieuwe stadion was goed te zien vanuit de businessclub, het was dan ook niet verwonderlijk dat een aanzienlijk gedeelte van de informatieavond daarmee te maken had. Over enkele weken wordt de eerste paal al geslagen, de (kale) oplevering van het stadion is voorzien in de zomer van 2024. Helmond Sport dient daarna als huurder zelf de eigen inrichting te verzorgen (stadionstoelen, hekken, toegangscontrole, supportershome, businessclub etc.). De ingebruikname van het nieuwe complex is voorzien lopende het seizoen 2024/2025. Algemene informatie omtrent de ontwikkeling van Campus De Braak is overigens terug te vinden op https://campusdebraak.nl/

Uiteraard kwam ook de samenwerking met onze Belgische partnerclub KV Mechelen aan de orde. Voorzitter Philippe van Esch benadrukte nogmaals dat het belangrijk is om dergelijke strategische verbanden aan te gaan. Niet alleen als het gaat om het huren van spelers, maar ook om op een snelle manier kennis binnen te halen over allerlei moderne ontwikkelingen binnen het voetbal (o.a. datascouting en performance coaches).

Drie personen die in de afgelopen maanden in dienst zijn getreden bij Helmond Sport stelden zich nader voor. Het verleden van ex-HS voetballer en trainer Jurgen Streppel was natuurlijk al bekend, in de nabije toekomst zal de technisch manager zich (o.a.) bezighouden met de samenstelling van de staf en spelersgroep van het eerste elftal voor het volgende seizoen. Als hoofd scouting is Dirk Jan Derksen aangetrokken, eveneens een oud-voetballer van Helmond Sport.

Ron van de Bekerom is sinds 1 februari jl. algemeen manager. Hij is in die functie verantwoordelijk voor alle ‘niet-voetbal’ zaken, zoals commercie, financiën, veiligheid, personeelsbeleid, binding met supporters en partners en ‘last but not least’, de overgang naar het nieuwe stadion.